Priske: "Ik verwacht een goede week waarin nieuwe spelers komen"

Feyenoord heeft wederom in de eerste fase van de competitie punten verspeeld tegen Sparta. Voor het elftal van Brian Priske betekent dit het tweede puntenverlies in de maand augustus en nu al een flinke achterstand op PSV. Dit allemaal terwijl de transfermarkt nog maar één week geopend is en er naast versterkingen ‘aan de bovenkant’ ook nog gezocht moet worden naar een vervanger van Justin Bijlow.

"Het was een lastige wedstrijd voor ons. Ik ben teleurgesteld in het resultaat en ook in het optreden", vertelt Priske in gesprek met ESPN. "Het waren verschillende dingen. Zeker de snelheid van het spel. Het is natuurlijk niet makkelijk om het blok van Sparta onschadelijk te maken, maar daar hebben we veel over gesproken. Dat moest met snelheid en daar zijn we niet in geslaagd."

Er is veel gesproken over de formatie en de bijbehorende filosofie. Feyenoord moet aanvallend voetbal spelen, en daarbij hoort veel variatie in het spel. Dat was vandaag echter niet te zien. "We moeten het beter doen, zowel als individuele speler als als team. We moeten ons hoofd omhoog houden en hard blijven werken, want dat is noodzakelijk in een fase als deze."

"We werken met een nieuwe groep waar nieuwe spelers bij komen. We moeten bij elkaar blijven", vervolgt de trainer. Terugkijkende op de wedstrijd is het lastig om momenten te bedenken waarin Santiago Gimenez aan de bal kwam. De trainer wil echter niemand persoonlijk afbranden.

"De eerste helft was lastig en er was geen ruimte voor ons om Santi te vinden. We moesten meer om hem heen via de buitenkant en ruimtes creëren om een voorzet te geven. Het is een beetje van alles. We waren te veel op elkaar in de eerste helft en moesten het veld breder gebruiken. In de tweede helft hadden we Moussa op rechts en hij heeft het wel geprobeerd om kansen te creëren."

Wissel Timber

Zowel op het veld als na afloop liet Quinten Timber weten dat hij niet blij was met zijn wissel. Waarom de middenvelder naar de kant moest? "Dat had meerdere oorzaken. Hij is nog steeds bezig om fitter te worden na zijn blessure. Hij heeft een aantal weken gemist, dus ik vond dat we hem op een gegeven moment moesten wisselen. Daarnaast had hij ook wat moeite met het spel, en ik weet dat hij niet tevreden was over hoe het ging. Uiteindelijk was het vooral vanwege zijn fysieke gesteldheid."

Versterkingen

Na vier punten verloren te hebben in de eerste drie wedstrijden is het de vraag naar wie er gewezen moet worden. Heeft Dennis te Kloese gefaald in het aankoopbeleid of is het Priske nog niet gelukt om zijn spelers op de juiste manier aan het werk te zetten? De trainer zal in ieder geval niet de bestuurskamer binnen stormen om te schreeuwen om nieuwe aankopen.

"Ik verwacht zeker dat er nieuwe spelers komen, maar dat is het doel van iedereen. Ik heb dat ook vaak gezegd. We doen zeker ons best en ook met de spelers die er nu zijn werkt iedereen erg hard iedere dag. We proberen de spelers voor te bereiden op de komende weken. Ik verwacht een goede week waarin nieuwe spelers komen. We hebben nu al goede kwaliteit en we weten dat we beter kunnen."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties