Priske over blessures: ''Voor meer dan honderd miljoen euro aan spelers''

Bij Feyenoord gaat het na afloop niet alleen over het goede spel. De blessuregevallen in aanloop naar De Klassieker zijn ook onderwerp van gesprek. Quilindschy Hartman, Santiago Gimenez, Calvin Stengs en Jordan Lotomba zijn hoe dan ook niet inzetbaar tijdens de belangrijke wedstrijd van woensdagavond.

Achter de naam van Ayase Ueda staat nog een groot vraagteken, maar tijdens het persmoment laat trainer Brian Priske weten goede hoop te hebben op de inzetbaarheid van de Japanner. Tijdens diverse testen op zaterdagochtend bleek Ueda niet fit genoeg om te spelen tegen FC Utrecht, maar tijdens de Klassieker moet de 26-jarige spits er weer staan.

Quinten Timber is een vraagteken. "We hebben al genoeg spelers op de blessurelijst staan. Ik denk dat we voor meer dan honderd miljoen euro aan spelers op de blessurelijst hebben staan. Het zou fijn zijn om Quinten daar vandaan te houden. Hij ging door zijn enkel; we moeten vanavond en morgen afwachten wat zijn reactie is. Hopelijk is het niet serieus."

Over wie Feyenoord wel kan beschikken, is Hugo Bueno. De Spanjaard is ijzersterk teruggekeerd van zijn hamstringblessure. Sinds Bueno weer speelt, heeft Feyenoord geen punt meer verspeeld. "Verdedigend is hij heel betrouwbaar," vertelt Priske. "Hij heeft snelheid en speelt met een goede intensiteit. Zijn passing is heel sterk, en hij maakt daarin goede keuzes. Hij is altijd een dreiging voor de tegenstander en daarmee een belangrijk wapen voor ons."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties