Priske spreekt vertrouwen uit: "We zijn klaar om te winnen"

Nadat de oefencampagne van Feyenoord werd afgesloten met twee nederlagen, staat voor de Rotterdammers de volgende uitdaging voor de deur. Aanstaande zondag neemt de ploeg van Brian Priske het op tegen PSV in de strijd om de Johan Cruyff Schaal. Op de traditionele persconferentie blikt de Deen vooruit op de ontmoeting met de landskampioen van vorig seizoen.

"Helaas heb ik er op dit moment geen tijd voor", begint Priske met een antwoord op de vraag of hij tijd heeft om naar de Olympische Spelen te kijken. Peter Bosz heeft er wel tijd voor en dat schetst wellicht direct een verschil in waar beide ploegen momenteel staan. "Ik ben, net als andere trainers, heel druk met mijn team. Het is de passie die we hebben, maar als nieuwe trainer is het natuurlijk belangrijk om Feyenoord op het juiste niveau te krijgen. Ik besteed veel uren op 1908 en zodra ik thuis ben ga ik naar bed."

Is Priske met zijn elftal klaar om het op te nemen tegen de kampioen? "We zijn zonder twijfel klaar voor de wedstrijd. We zijn klaar om te winnen. Ik denk dat er altijd wel wat problemen zullen ontstaan in de wedstrijd, met een voorbereiding die anders verloopt met spelers die op verschillende momenten instromen. Dat maakt het op bepaalde elementen lastiger. Welk team je ook vraagt, niemand is honderd procent klaar voor zijn eerste wedstrijd."

Start van de competitie

Terwijl Priske nog over PSV praat, eindigt de zin al direct met de competitiestart tegen Willem II. Voor de trainer van Feyenoord is die heel belangrijk, want hij zag ook hoe de eerste twee wedstrijden van vorig seizoen bepalend werden voor de Rotterdammers. "Het is zeker één van de redenen. Natuurlijk is het altijd belangrijk om een goede start te hebben, maar als je kijkt naar vorig seizoen, is dat niet goed. Dan voel je direct dat je achter een goede tegenstander staat."

Beginnen met een prijs

Vorig seizoen begon Peter Bosz zijn avontuur bij PSV direct met een prijs. Voor Priske ligt er de uitdaging om nu hetzelfde te doen bij Feyenoord. "Het is zeker een goede manier om te beginnen. Alleen het gaat niet om mij of de trainers, maar om de club. Het is een belangrijke wedstrijd voor de club. Het is een goede mogelijkheid om een prijs te winnen, dus dat is de enige focus die ik heb."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen