Priske verwacht Stengs pas in november weer terug

Uiteraard worden Santiago Gimenez en Quilindschy Hartman voorlopig nog niet op het veld verwacht, maar na de interlandperiode klinkt wel de vraag wanneer Calvin Stengs weer terugkeert in de selectie. Trainer Brian Priske heeft op de persconferentie een update gegeven over de beschikbaarheid van zijn spelers.

"Bij de meeste spelers gaat het zoals we hadden verwacht", vertelt de Deen. "Stengs is nog altijd bezig met zijn herstel en we verwachten hem pas terug in november. Quilindschy loopt op schema, maar we zijn voorzichtig met hem. Hij zal er niet voor 2025 zijn. Bij Nieuwkoop hadden we gehoopt dat hij er zou zijn, maar dat kost iets meer tijd. Hij is nog niet pijnvrij, maar hopelijk is hij er na de wedstrijd tegen FC Utrecht."

Nieuwkoop hoopt er dus tegen Ajax weer bij te zijn, terwijl Stengs in ieder geval de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, Benfica, FC Utrecht en Ajax mist. Priske gaat door met de twee afvallers bij Jong Oranje. "Milambo was alleen ziek en heeft de afgelopen dagen getraind. Hij is volledig beschikbaar. Gjivai is nog een vraagteken nadat hij terugkwam met een blessure van Jong Oranje. Hij heeft wat problemen en zit morgen niet in de selectie."

Jean-Paul Boëtius

Vandaag kwam het nieuws dat Boëtius meetraint bij Feyenoord O21, maar Priske wil niks zeggen over een mogelijk contract. "Ik denk dat het een goede vraag is, maar ik geef er niet volledig antwoord op. Ik ben heel blij dat wij als club Jean-Paul kunnen helpen met de mogelijkheid om hier te trainen en fit te worden. We weten welke problemen hij heeft gehad en ik heb heel veel respect voor hem dat hij weer hier staat. We weten dat hij er lang uit heeft gelegen en hij hard moet werken, maar ik ben blij dat we een echte Feyenoorder kunnen verwelkomen in de club."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen