Priske: "Zechiël moet ons daar nu helpen en doet dat uitstekend"

Priske: "Zechiël moet ons daar nu helpen en doet dat uitstekend"

Na FC Dordrecht en KRC Genk versloeg Feyenoord ook Cercle Brugge in de derde oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Ondanks die 1-0 zege was Brian Priske niet helemaal tevreden met wat zijn ploeg liet zien. Met name de intensiteit liet - mede door de hitte - te wensen over.

"Natuurlijk hoop je een aantal van de dingen die je op het trainingsveld ziet, ook hier terug te zien. Maar vandaag was dat lastig", begon Priske in gesprek met Feyenoord ONE. "Het weer maakte het moeilijk. Er waren heel veel stilstaande fases. Qua intensiteit was ik zeker niet tevreden. En qua positiespel? Dat viel mee, maar ook dan mogen we nog meer vooruit spelen. Nu speelden we veel terug op de keeper en waren we te langzaam op sommige momenten. Toch hebben we wel een aantal goede kansen gecreëerd."

Gjivai Zechiël

Gjivai Zechiël werd in het gesprek uitgelicht. Priske is te spreken over de 20-jarige middenvelder, maar gebruikt het vooralsnog vooral achterin. "We hebben een aantal blessures, Hancko is pas net terug (en Geertruida is er pas maandag weer bij, red.), dus we missen achterin een aantal spelers. Zechiël moet ons daar nu helpen en dat doet hij uitstekend. Hij is heel goed in duels en ook aan de bal."

Toch denkt Priske niet dat Zechiël zich helemaal op de positie van verdediger hoeft te richten. "Het is een mogelijkheid, maar ik zie hem wel liever op het middenveld. Maar op dit moment hebben we nog meer spelers op het middenveld die het heel goed doen. Ik vond Antoni Milambo en Ramiz Zerrouki vandaag sterk spelen. Maar ik weet dat Zechiël het op het middenveld ook heel goed zou doen."

Trainingskamp

Maandag reist Feyenoord af naar Oostenrijk voor het trainingskamp, dat er dit jaar iets anders uitziet dan gebruikelijk. "We zijn vijf dagen in Oostenrijk en reizen dan direct door voor de uitwedstrijd tegen Benfica. In die vijf dagen staan we veel op het trainingsveld. Tot nu toe hebben we met onze Performance-afdeling veel op het fysieke gericht, maar ik hoop dat we nu iets meer aandacht aan het voetbal zelf kunnen besteden. De automatismen in ons spel kunnen nog beter en dat lukt alleen door trainingen."

Bovendien is het volgens Priske goed om met de selectie een hele week samen te zijn. "Ik wil in ieder geval een goede sfeer zien, een goede cultuur binnen het team. Dat spelers met elkaar praten en met elkaar lachen. Hier op 1908 gaan ze meestal na de training naar huis, maar in Oostenrijk hebben we de mogelijkheid om meer samen te doen."

Open Dag

Voor het zover is, volgt morgen eerst nog de Open Dag. Naast enkele nieuwe spelers, wordt ook Priske zelf als nieuwe trainer gepresenteerd aan een volle Kuip. Daar hoort natuurlijk de traditionele binnenkomst per helikopter bij. "Zenuwachtig ben ik niet, maar wel heel benieuwd. Ik vind het ongelofelijk dat er 45.000 mensen zijn bij zo'n Open Dag. Dat vind ik geweldig en heb ik nog nooit meegemaakt. Ik kijk ernaar uit."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties