Read keek veel naar Geertruida: "Probeer je dingen van over te nemen"

Read keek veel naar Geertruida: "Probeer je dingen van over te nemen"

Givairo Read maakte zondag tegen NAC zijn eerste Eredivisieminuten van het seizoen. De rechtsback zit al ruim een jaar dicht tegen het eerste elftal aan, maar is bij het grote publiek nog minder bekend. Daarom stelde hij zich na de wedstrijd voor tegenover het publiek van Voetbal International.

Read omschreef zichzelf als een rustige jongen. "Op het veld is dat wel anders, daar kan ik agressiever zijn", voegde hij daaraan toe. Op de vraag wat zijn sterkste punten zijn: "Mijn aanvallende kwaliteiten als back. Ik heb diepte in mijn spel, ben rustig aan de bal en heb veel doorzettingsvermogen."

Gevraagd naar zijn grote voorbeelden noemde Read direct zijn oud-ploeggenoot. "Ik kijk veel naar rechtsbacks. Vooral naar Lutsharel Geertruida. Ik werkte met hem samen, dan is het makkelijker om van hem te leren. Ik ben niet het type dat veel vragen stelt. Ik kijk goed en probeer na te doen wat hij doet, te kijken of dat bij mij werkt. Bij hem viel de rust die hij had aan de bal altijd op; hij liep waar hij wilde en alles ging goed. Daar probeer je dan dingen van over te nemen."

Maar ook van de rechtsbacks die hij op tv ziet, probeert Read dingen over te nemen. "Ik keek veel naar João Cancelo, tot hij naar Saoedi-Arabië ging. Jeremie Frimpong, Denzel Dumfries; naar dat soort spelers kijk ik veel. Misschien lijk ik qua speelstijl het meest op Frimpong, die is alleen maar aan het aanvallen. Wat ik hem zou vragen? Hoe hij zo snel is geworden. Dat is echt niet normaal."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties