Rui Costa overhandigt Kökcü Benfica-shirt met rugnummer tien

SL Benfica heeft de eerste foto's van Orkun Kökcü gedeeld. De 22-jarige middenvelder gaat in Portugal spelen met rugnummer tien en krijgt het shirt uit handen van clublegende Rui Costa. Ook Kökcü zelf deelt vol trots enkele foto's van zijn miljoenentransfer en zijn familie ontbreekt uiteraard niet in Lissabon.

Kökcü heeft een contract getekend tot medio 2028 bij SL Benfica. De middenvelder wordt direct de best betaalde speler in de selectie van trainer Roger Schmidt. De Portugezen maken een vast bedrag van vijfentwintig miljoen euro over naar Rotterdam, en dat kan door gegarandeerde bonussen de komende jaren nog oplopen naar dertig miljoen euro.

Daarnaast kan de transfersom nog verder oplopen als SL Benfica Kökcü voor miljoenen euro's verkoopt aan een andere club. In dat geval kan Feyenoord aanspraak maken op een deel van de transferinkomsten volgens een afgesproken percentage. Kökcü ziet SL Benfica als de perfecte vervolgstap in zijn carrière. Een overstap naar de Premier League was in de ogen van de middenvelder op dit moment nog te vroeg.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen