Samenvatting: Feyenoord keert met oefenzege terug in De Kuip

Feyenoord heeft ook de tweede wedstrijd van de voorbereiding gewonnen. In de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen in De Kuip werd KRC Genk met 3-1 verslagen. Een minpunt van de overwinning was het uitvallen van Quinten Timber, die na een half uur spelen vanwege een blessure het veld moest verlaten.

Timber maakte zijn eerste minuten van de voorbereiding nadat hij afgelopen week weer aansloot bij de groepstraining. De middenvelder was direct betrokken bij de vroege openingsgoal. Een diepe bal van zijn voet werd door een tegenstander getoucheerd en eindigde achter de Belgische doelman.

De Belgen trokken snel de stand gelijk, en met een 1-1 stand gingen beide teams de rust in, wat gezien het spelbeeld een logische tussenstand was. Het verschil werd gemaakt in de tweede helft, waarin Feyenoord dankzij vroege pressing steeds meer de overhand kreeg.

Na een uur spelen zette Igor Paixão zijn ploeg opnieuw op voorsprong na een uitstekende steekbal van Calvin Stengs. De beslissing viel in de slotfase, toen invaller Anis Hadj Moussa na een individuele actie het overzicht behield en Antoni Milambo bediende. Met een diagonaal schot bepaalde hij de eindstand op 3-1.

Feyenoord – KRC Genk 3-1 (1-1)

7' 1-0 Ditu (eigen doelpunt)