Samenvatting: Feyenoord knokt zich knap langs FC Twente

Feyenoord heeft na de Champions League-zege op Girona FC ook in de Eredivisie een belangrijke overwinning geboekt. In een uitverkochte Kuip werd concurrent FC Twente opzij gezet: 2-1.

Na een moeizame start, waarin FC Twente op basis van de veldverhouding en kansen een voorsprong had verdiend, richtte Feyenoord zich op sloeg het tweemaal toe in het tweede deel van de eerste helft. Eerst knikte Ayase Ueda krachtig raak op aangeven van Hugo Bueno, even later werd het momentum verder verzilverd door Inbeom Hwang. De Zuid-Koreaan maakte van afstand zijn eerste Feyenoord-goal: 2-0.

Feyenoord focuste zich na rust vooral op het consolideren van de voorsprong en kwam niet echt in de problemen. De 2-1 van Sem Steijn een kwartier voor tijd kwam volledig uit de lucht vallen en zorgde nog wel voor een spannende slotfase, maar dankzij een flinke dosis vechtlust werd de overwinning over de streep getrokken.

Na de interlandbreak hervat Feyenoord de competitie op zaterdag 19 oktober, uit tegen Go Ahead Eagles (aanvang 21:00 uur).