Samenvatting: Feyenoord pakt schaal na spektakelstuk tegen PSV

Feyenoord heeft zondagavond de Johan Cruijff Schaal veroverd. De bekerwinnaar van afgelopen seizoen was na strafschoppen te sterk voor landskampioen PSV, nadat beide ploegen er in negentig minuten een spektakelstuk van jewelste hadden gemaakt (4-4). De hoogtepunten van de wedstrijd zijn nu te bekijken.

Het duel in het uitverkochte Philips Stadion was nog geen tien minuten oud toen Feyenoord al in de achtervolging moest. Dat was echter ook direct de laatste keer van de avond. Na de gelijkmaker van Santiago Gimenez (strafschop) kwam de ploeg van trainer Brian Priske liefst driemaal op voorsprong, maar even zo vaak trok PSV de stand weer gelijk.

Timon Wellenreuther pakte in de strafschoppenserie, die direct volgde na het einde van de reguliere speeltijd, de penalty van Johan Bakayoko. Omdat ook Guus Til miste en vier Feyenoorders vanaf elf meter geen fout maakten, was de vijfde Johan Cruijff Schaal-winst (voorheen Super Cup) in de clubhistorie een feit.