Priske: "Het is een goed statement van ons tegen een sterk team"

Brian Priske heeft zijn eerste prijs als trainer van Feyenoord te pakken. Na een waar doelpuntenfestijn dat eindigde in 4-4, versloegen de Rotterdammers uiteindelijk na penalty’s regerend landskampioen PSV. De trainer ziet het als een goed signaal na een voorbereiding die op bepaalde vlakken lastig verliep.

"Ik denk dat we dit allemaal nodig hadden", begint de trainer van Feyenoord tegenover ESPN. "Voetbal is een teamsport, dus het gaat nooit om ‘mij’. Ik geloof echt in de teammentaliteit en dat dat het meest belangrijke ding binnen de club is. Het is een goed statement van ons tegen een sterk team en de kampioen. Het was op sommige vlakken een lastige voorbereiding voor een nieuwe trainer en nieuwe staf."

Als Hans Kraay jr. aangeeft dat naar zijn mening de eerste twee doelpunten 'uit het niets' vielen, is Priske het daar niet mee eens. "We hadden een lastige start en kwamen 1-0 achter. We moeten dat beter doen en niet wachten tot de scheidsrechter fluit. Daarna moesten we een paar minuten zoeken naar ons ritme, maar vervolgens kwamen we goed in de wedstrijd en kwamen we ook op gelijke hoogte. We hadden zelfs een hele goede kans om de 1-3 te scoren."

Tegendoelpunten

Feyenoord scoorde zelf een aantal goede doelpunten, maar over de tegendoelpunten moet nog veel gesproken worden. De Rotterdammers gaven te makkelijk de kansen weg en daarmee bleef PSV constant in de wedstrijd. Priske denkt dat het een 'groter probleem' is dan alleen het spelen met drie verdedigers. "Ik geloof zeker dat de 3-4-3 het goed doet in heel veel wedstrijden, maar ik zei ook al dat het niet gaat om het systeem of de filosofie. Het gaat om de kwaliteit van de spelers. We speelden tegen de regerend kampioen met een bijna complete selectie, wij zijn belangrijke spelers kwijt."

Priske wil de schuld van de tegendoelpunten voorlopig dus niet geven aan het systeem dat Feyenoord speelt. De komende tijd gaat er nog verder geoefend worden op bepaalde elementen. "Op dat moment heb je meer dan je kwaliteit nodig. Je moet ook een sterke mentaliteit hebben, waarvan ik weet dat Feyenoord er bekend om staat. Vandaag hebben de jongens de kwaliteit en hun mindset laten zien, dat maakt mij heel trots."

Santiago Gimenez

De spits van Feyenoord lijkt weer terug te zijn op een niveau waar veel fans gelukkig van worden. Priske wordt daar ook erg blij van. "Uiteraard was ik hier vorig seizoen niet. Voor kerst scoorde hij veel doelpunten en daarna had hij wat moeite. Ik kan alleen zeggen dat ik Santi tot nu toe ervaar als een topatleet. Hij is heel fit en is teruggekomen met volledige kracht en een goede mentaliteit. Hij traint hard en vandaag scoorde hij belangrijke doelpunten. Ik ben heel blij met hem."

Justin Bijlow

Als Priske nog één keer wordt geconfronteerd met het passeren van Justin Bijlow, kan de trainer alleen maar met mooie woorden spreken over de jongen van de club. De doelman toont aan zich geweldig in te zetten voor de club en het team. "Het is ongelofelijk. We hebben er voor de wedstrijd ook over gesproken. Hij is natuurlijk erg teleurgesteld, maar hij is een top professional. In elk aspect vandaag en ook gister was hij geweldig op de training. Vandaag was hij een geweldige support voor iedereen. Hij hielp iedereen bij de penalty's. Zulke mensen hebben we nodig."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties