Sauer kan geschiedenis schrijven als jongste debutant ooit voor Slowakije

Sauer kan geschiedenis schrijven als jongste debutant ooit voor Slowakije

Feyenoord-talent Leo Sauer mag zich deze week voor het eerst melden bij de nationale ploeg van Slowakije. Het team speelt twee EK-kwalificatiewedstrijden, tegen Portugal en Luxemburg. Als Sauer daarin minuten maakt, gaat hij de boeken in als de jongste debutant ooit voor Slowakije.

Sauer werd geboren in Bratislava op 16 december 2005, en is dus pas 17 jaar oud. Toch staat de teller al op 5 officiële optredens (en 1 goal) in Feyenoord 1 en lonkt nu ook zijn debuut in de hoofdmacht van Slowakije. Nadat hij de verschillende jeugdafdelingen van de nationale ploeg al doorliep, ontving Sauer nu voor het eerst een oproep voor de A-selectie.

Een basisplaats of invalbeurt tegen Portugal of Luxemburg zou Sauer de jongste debutant ooit maken voor zijn land. Al sinds 1939 staat die eer op naam van oud-aanvaller Frantisek Vysocky, die 18 jaar, 3 maanden en 18 dagen oud was toen hij voor het eerst zijn land vertegenwoordigde. Sauer is op dit moment ruim 5 maanden jonger.

EK lonkt voor Sauer en Hancko
Overigens staat Slowakije er goed voor als het gaat om kwalificatie voor het EK van 2024, waar het ook komende week om speelt. Na 6 (van de 10) wedstrijden staat het land op plek 2, wat genoeg zou zijn voor een ticket voor het eindtoernooi. Met 13 punten staat de ploeg 5 punten onder koploper Portugal en 3 punten boven achtervolger Luxemburg. Net die twee ploegen zal Slowakije komende week treffen. Naast Sauer is uiteraard ook ploeggenoot Dávid Hancko er dan bij.

Lees meer over
Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties