Slapeloze nachten voor Priske: ''Het ziet er slecht uit voor Feyenoord''

Slapeloze nachten voor Priske: ''Het ziet er slecht uit voor Feyenoord''

Bij Feyenoord heerst er momenteel volop chagrijn. De Rotterdammers spelen niet goed en krijgen amper tijd om nieuwe spelers in te passen. Komende week wacht de start van de Champions League en dat gaat een behoorlijke opgave worden. Het gelijkspel tegen FC Groningen biedt weinig hoop voor de komende weken.

"Het heeft met kwaliteit te maken", is de pijnlijke conclusie van Feyenoord-watcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad. De journalist is van mening dat Feyenoord het duel al veel eerder had moeten beslissen in de Euroborg. ''Het wemelde van debutanten en aan de wissels zie je dat Feyenoord zoekende is. Zechiel gaat eruit en je hebt geen middenvelder meer, dan maar een spits erin. Een minuut later is het 1-2 en wordt het weer spannend.''

"Feyenoord is in alles nog zoekende en mist hier en daar nog wat spelers. Dit Feyenoord is nog niet toe aan wedstrijden killen en dat baart zorgen met het oog op de komende tegenstander, die van een veel hoger niveau is." Ook in de Eredivisie wacht er een zwaar programma voor de Rotterdammers. "NAC is de volgende thuiswedstrijd en dat moet een overwinning worden. Daarna volgen FC Utrecht, AZ, Ajax en veel Champions League-wedstrijden op zeer hoog niveau."

Bij Feyenoord is er geen tijd om het elftal op het trainingsveld verder te ontwikkelen. "Nu zijn er ook weer een paar blessuregevallen bijgekomen. Het ziet er allemaal slecht uit voor Feyenoord. Ik kan me voorstellen dat Priske hier slapeloze nachten van heeft. Hij probeert zich eruit te redden, maar alles wordt op een weegschaal gelegd, ook de scrum is onderwerp van kritiek. Dat zit het elftal meer in de weg dan dat het oplevert en daar zou je ook eens naar kunnen kijken."

Matige transferwindow

De kritiek is momenteel vooral gericht op Brian Priske. Volgens Gouka mogen de beleidsbepalers in De Kuip ook wel eens in de spiegel kijken. ''Als je de transferwindow bekijkt, is daar te weinig uitgekomen. Geen echte nieuwe nummer zes, geen nieuwe Wieffer en geen nieuwe rechtsbuiten. Het zijn vooral spelers die tijd nodig hebben. Dat kan, maar als je in de competitie al zo ver achter staat, zijn de spelers straks eindelijk op niveau en is alles al gespeeld. Feyenoord had de afgelopen jaren een niveau bereikt waarop ze konden meedoen om de prijzen. Dit is nu een situatie die eigenlijk bij het oude Feyenoord hoort.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties