Sophiawedstrijd levert bedrag van 50.000 euro op

Sophiawedstrijd levert bedrag van 50.000 euro op

De Sophiawedstrijd in De Kuip van afgelopen zondag heeft een bedrag opgeleverd van maar liefst 50.000 euro. Dit bedrag is tot stand gekomen dankzij donaties van supporters, aangevuld door de selectie en staf van Feyenoord.

De jaarlijkse Sophiawedstrijd is een traditie die inmiddels niet meer weg te denken is. Elk jaar speelt Feyenoord een thuiswedstrijd waarbij honderden patiënten uit het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis te gast zijn in het stadion. Zo ook afgelopen zondag, een onvergetelijke dag voor de kinderen die vanaf vak G en een aantal business units Feyenoord met 2-0 zagen winnen van NAC Breda.

Daar kwam dinsdagmiddag ook nog eens een bezoek bij van de volledige selectie aan het ziekenhuis. Een ideale gelegenheid om de cheque te overhandigen met daarop het bedrag dat afgelopen zondag werd opgehaald, dankzij onder meer een groot aantal collectanten en digitale donaties. Het opgehaalde bedrag van 34.594 euro werd door de Feyenoord-selectie aangevuld tot het totaalbedrag van 50.000 euro.

Kinderhart

Dit jaar gaat de opbrengst van de Sophiawedstrijd naar het Kinderhart. Ongeveer 1 op de 100 baby’s wordt geboren met een hartafwijking. Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is het enige ziekenhuis in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen worden uitgevoerd.

Dankzij de samenwerking van diverse specialisten bieden zij de best mogelijke zorg, wat de overlevingskansen aanzienlijk heeft verhoogd. Maar het blijft streven naar meer: met het opgehaalde geld kan verder onderzoek doen en behandelingen blijven verbeterd om de kwaliteit van leven van deze kinderen te vergroten.

Eerder deze week maakten Feyenoord en het Erasmus MC tevens bekend dat de succesvolle maatschappelijke samenwerking voor meerdere jaren wordt verlengd.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties