Stengs blij met stap naar Feyenoord: "Om dan hier terug te keren is mooi"

Stengs blij met stap naar Feyenoord: "Om dan hier terug te keren is mooi"

Calvin Steng reist samen met Quilindschy Hartman, Justin Bijlow, Mats Wieffer en zijn wedstrijdbal terug naar Rotterdam. De aanvaller van Feyenoord maakte een sterke indruk in de interland tegen Gibraltar, nadat hij zijn eerste drie doelpunten ooit voor het Nederlands Elftal wist te scoren.

"Sowieso! Om terug te keren in het Nederlands elftal, om te spelen en drie goals te maken is mooi", reageert Stengs tegenover de NOS op het statement dat hij wel een mooie avond gehad moet hebben. "Iedereen verwacht dat je een hoge uitslag neerzet en goed voetbal speelt, maar soms is dat nog wel eens lastig."

"Ik denk dat we het gister goed hebben gedaan. Dankzij die vroege goal is het wel wat lekkerder voetballen. Ik denk dat we rustig zijn gebleven, van kant naar kant hebben gespeeld en genoeg kansen hebben gehad. Af en toe wil je toch nog forceren, maar ik denk dat we het goed hebben gedaan."

Voorafgaand aan de wedstrijd had Ronald Koeman uitgesproken veel energie te verwachten van zijn elftal en dat is zeker iets dat Oranje heeft laten zien, zo vindt Stengs. "De tweede ballen wilden we allemaal terugwinnen en ik denk dat we daar goed bij zaten." Hoewel de aanvallers vooral opvielen, complimenteert de Feyenoorder ook Virgil van Dijk en Stefan de Vrij. "Als zij daar staan winnen ze die ballen gewoon negen van de tien keer, dat is lekker."

Stengs sprong een gat in de lucht toen hij hoorde in de basis te mogen beginnen. "Tuurlijk! Voor mij is het bijna tweeënhalf jaar geleden dat ik heb gespeeld, dus om dan hier terug te keren is mooi en ik was blij dat ik mocht starten." Of dit onderdeel was van zijn plan om terug te keren naar Feyenoord? "Ik wist wel dat je meer in de picture komt zodra je in de Nederlandse competitie speelt en ja, dat dit dan het gevolg is van goed spelen, is wel heel mooi."

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties