Sterk Feyenoord wint overtuigend van FC Utrecht

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht vrij eenvoudig weten te winnen. Aan de kant van de Rotterdammers was Santiago Gimenez een van de uitblinkers en liet Luka Ivanušec zien een directe versterking te zijn in de ploeg van trainer Arne Slot.

Feyenoord begon uitstekend met aanwinst Ivanušec in de basis. Het was Santiago Gimenez die na acht minuten spelen de score opende. De Mexicaan was alert en kopte het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen. Lang kon de ploeg van trainer Arne Slot niet genieten van de voorsprong. Timon Wellenreuther en Gernot Trauner communiceerden niet goed en gaven onnodig een corner weg. De thuisploeg wist vervolgens daaruit de gelijkmaker binnen te tikken.

Ivanušec liet bij de 1-2 zien waarom Feyenoord er alles aan heeft gedaan om de buitenspeler naar Rotterdam te halen. De Kroaat handelde snel en gaf een heerlijke assist op Calvin Stengs, die koelbloedig wist af te ronden. Het was voor Stengs zijn eerste doelpunt in dienst van de Rotterdammers. Daarna had met name Igor Paixão nog een aantal kansen om de voorsprong voor rust uit te breiden. Het vizier van de Braziliaan stond echter niet op scherp, maar was wel regelmatig dreigend met een aantal goede acties.

Tijdens de rust had Slot geen enkele reden om te wisselen. De trainer kon zijn ploeg enkel verwijten dat het duel niet al voor de rust beslist was. Met twaalf doelpunten tegenover twee van FC Utrecht was de marge van slechts één doelpunt te weinig. Een minuut na rust kon dat verwijt alweer de prullenbak in. Gimenez schoot de eerste beste kans direct raak en vergrootte het verschil naar twee doelpunten. Bij het doelpunt van de Mexicaan liet Mike van der Hoorn zich eenvoudig uitspelen en de doelman zag er ook niet al te best uit.

Na een uur spelen moest Gimenez noodgedwongen naar de zijlijn. De spits greep naar zijn lies en liet zich vervangen door Ayase Ueda. De Japanner kreeg een uitstekende kans om zijn eerste doelpunt te maken na een fraaie steekbal van Quinten Timber. Ueda kwam net tekort om de bal goed te raken. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Ueda dan uiteindelijk wel zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord, en wat voor één. De spits rondde een prachtige aanval af waarin de middenvelders elkaar vrij eenvoudig en met één keer raken wisten te vinden.

Het restant van de wedstrijd werd vervolgens zakelijk uitgespeeld door Feyenoord. Yankuba Minteh wist in de blessuretijd nog de 1-5 te maken. De Rotterdammers kunnen terugkijken op een geslaagde middag tegen Domstedlingen, waarin nieuwkomer Luka Ivanušec zich heeft laten zien. Calvin Stengs een prima wedstrijd speelde en ook Ueda liet zien een neusje voor de goal te hebben. Vijf minuten voor tijd mocht ook Ondřej Lingr zijn debuut nog maken. Volgende week staat er een interlandwedstrijd op het programma en daarna wacht SC Heerenveen in De Kuip.