Te Kloese: ''Op dit moment zijn we met niemand actief in gesprek''

Te Kloese: ''Op dit moment zijn we met niemand actief in gesprek''

Algemeen directeur Dennis te Kloese is niet bezig met de concurrentie. Feyenoord wil aankomend seizoen landskampioen van Nederland worden en kijkt daarbij vooral naar zichzelf. De Rotterdammers zijn tevreden met de huidige staat van de selectie en hebben nog genoeg te verbeteren.

''We hebben hele grote stappen gemaakt,'' vertelt Te Kloese in gesprek met ESPN. ''Ik vind het moeilijk om ons met PSV en Ajax te vergelijken. Met alle respect, maar het zijn andere clubs. Wij zijn blij met wat we hebben bereikt. We moeten niet denken dat we er al zijn, verre van dat. Er liggen nog dossiers waar we met zijn allen hard aan moeten trekken. Buiten het feit dat we heel blij zijn met hoe het gaat, moeten we wel met onze voeten op de grond blijven staan.''

Te Kloese richt zich op zijn eigen ploeg en wil trainer Brian Priske helpen om zijn start in De Kuip zo makkelijk mogelijk te maken. ''Ik vind het ook zo broos, want dan ga ik nu roepen dat wij er ver voorbij zijn. Dat is gewoon niet zo. Ik denk dat Ajax goede mensen heeft die de boot in het juiste vaarwater kunnen krijgen. Laten wij gewoon lekker met onszelf bezig zijn en ons daar druk over maken.''

Mogelijke versterkingen

De grote vraag is hoe Te Kloese Feyenoord de komende weken gaat versterken. Voorlopig staat er geen enkele speler concreet in de belangstelling van de stadionclub. ''We zijn altijd aan het analyseren welke spelers voor de toekomst een goede basis voor Feyenoord kunnen vormen. Op dit moment zijn we met niemand actief in gesprek, maar we staan wel in contact met alle zaakwaarnemers. We hebben meerdere talenten lopen waar we hopelijk ook in de aankomende jaren van kunnen genieten.''

Geen grote uitgaande transfers meer

Dennis te Kloese verwacht niet dat er nog topspelers zullen vertrekken. De algemeen directeur zag Mats Wieffer voor een recordbedrag de overstap maken naar de Premier League. Te Kloese schat momenteel in dat een groot deel van de selectie intact blijft.

Feyenoord heeft de selectie met een aantal aanwinsten weten te versterken, waaronder Julián Carranza. Waar iedereen uitging van een vertrek van Santiago Gimenez, ziet Te Kloese het niet als een probleem om over drie volwaardige spitsen te beschikken. Naast de Mexicaan en Argentijn aast Ayase Ueda op zijn definitieve doorbraak.

"We hebben 34 competitiewedstrijden te spelen en zijn ook actief in de Champions League en de beker," legt Te Kloese uit. "Er komen dus ruim veertig officiële wedstrijden aan voor Feyenoord. Dan heb ik mijn twijfels of we dat met elf man kunnen oplossen. Daar moet je capabele spelers voor hebben die de jongens in de basis gaan pushen en interne concurrentie geven."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties