''Tijd, samenspel en vertrouwen hebben hun werk gedaan''

''Tijd, samenspel en vertrouwen hebben hun werk gedaan''

Feyenoord heeft tegen Go Ahead Eagles en SL Benfica twee geweldige wedstrijden op de mat gelegd. De Rotterdammers speelden aan het begin van het seizoen niet altijd even goed, maar inmiddels begint de ploeg van trainer Brian Priske te draaien. Vandaag moet er een goed vervolg gegeven worden tegen FC Utrecht.

"Tijd, samenspel en vertrouwen hebben hun werk gedaan," concludeert oud-trainer Jan Everse in gesprek met de NOS. De wedstrijd tegen NEC werd nog gelijkgespeeld en in Nijmegen was het veldspel ook niet om aan te zien. "Maar toen stond er een heel andere ploeg dan nu. Het is niet zo gek dat Feyenoord vanaf dat moment is gaan groeien. Tegen NEC stond Gijs Smal in de basis als linksback. Daar staat nu Hugo Bueno. Dat is een geweldige voetballer."

"Hwang In-beom moest zijn draai nog vinden, Quinten Timber is sindsdien stappen gaan maken en Antoni Milambo maakt zelfs reuzensprongen," vervolgt Everse zijn verhaal. "Om nog maar te zwijgen over Gernot Trauner, die inmiddels op de plek van Thomas Beelen staat. Die brengt rust, ervaring en vertrouwen. Oh ja, over rechtsback Jordan Lotomba had ik toen flinke twijfels, maar die is nu ook lekker aan het ballen."

Everse ziet dat Priske goed werk aan het afleveren is. "Priske is, net als Arne Slot, een echte trainer. Die hebben hun visie en slijpen die er langzaam in. Een nieuwe trainer kost nu eenmaal tijd. Priske had tijd nodig en de tijd heeft zijn werk gedaan. Daarnaast leren de spelers elkaar ook steeds beter kennen. Ze weten nu op welke manier ze elkaar aan moeten spelen, wie de bal liever niet krijgt met een man in zijn rug en dat soort dingen."

Het is voor Feyenoord nu zaak om de goede flow uit te breiden. "Zo'n helft als tegen NEC kan nog steeds gebeuren, en ook nog wel een paar keer dit seizoen. En dan komen er weer allerlei krachten vrij. Op zo'n moment gaan mensen roepen dat Feyenoord een eendagsvlieg is geweest de afgelopen maand. Maar Feyenoord heeft laten zien goede spelers te hebben die goed kunnen voetballen. Dus goede resultaten komen vanzelf. Ik zie ze zondag zomaar weer FC Utrecht van de mat spelen."

Van Hanegem heeft maling aan loodzwaar programma

Willem van Hanegem hoopt en rekent ook op een nieuwe overwinning in De Galgenwaard. De Kromme heeft verder vrij weinig met mensen die zich zorgen maken om het loodzware programma dat Feyenoord momenteel afwerkt. "Dat is ook weer zo. Je bent in de twintig en je mag voetballen. Je mag drie keer in de week voetballen, maar oh wee, daar heb je die datamensen die zich afvragen of het niet te zwaar voor die jongens is. Schiet alsjeblieft op man. Die datamensen zijn niet goed wijs."

"Als je bij Feyenoord speelt is het mooiste wat er is, je mag drie keer spelen. Dan heb je nog perfect weer. Je wil toch niets liever dan dat doen? Je krijgt ook nog eens heel goed betaald, wie wil dat nou niet'', vraagt de oer-Feyenoorder zich af in de AD Podcast. ''Mentaal zwaar? Met een zak cement op de steiger voor een paar centen is zwaar. Hier lopen ze met de mooiste tasjes, mooiste auto's, noem maar op. Ik gun het ze allemaal, maar doe niet zo gek."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties