Ueda keert zondag mogelijk terug in de wedstrijdselectie

Ayase Ueda kan aanstaande zondag tegen Ajax mogelijk weer deelnemen in de wedstrijdselectie, zo bevestigt Arne Slot op de persconferentie voorafgaand aan het duel. De Japanner raakte geblesseerd op het trainingskamp met zijn nationale elftal, maar lijkt nu sneller terug te keren dan verwacht. Bij de wedstrijden tegen sc Heerenveen en Celtic was de spits van Feyenoord niet aanwezig.

"Ueda is wel op de weg terug", begint Slot als de fitheid van de Japanner ter sprake komt. Of hij er zondag definitief bij is, durft de trainer niet met zekerheid te zeggen. "Dat zullen we morgen moeten beoordelen of hij kan aansluiten." Uit de communicatie van Feyenoord was te halen dat de spits langer geblesseerd was, maar het kan dus positief uitvallen als hij er zondag al bij is. "Wij handelen en revalideren op basis van wat de speler dagelijks aan feedback teruggeeft. Over het algemeen probeer je altijd de duur van een blessure wat te rekken." Vrijdagochtend trainde Ueda voor het eerst weer mee met de groep. "Vandaag wel ja, het was een relatief korte training waarin ook de afstanden beperkt zijn, maar daarin heeft hij wel mee gedaan. De eerste training die hij heeft meegedaan overigens."

Slot vertelt dat hij morgen de beslissing maakt of hij Ueda zal meenemen naar Amsterdam, op basis van een eventuele lichamelijke reactie bij de Japanner. "Ja, als er überhaupt een reactie is. Dan gaan we een risico afweging maken of het verstandig is om hem zondag mee te nemen. Dat is de afweging als je weet wat er nog komen gaat en je ook weet dat je eerste spits tegen Atlético Madrid niet beschikbaar is. Dat zijn afwegingen die we moeten maken, maar we kennen ook het belang van aanstaande zondag."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen