Ueda: "Wat mij betreft, ben ik meteen klaar om te spelen"

Ueda: "Wat mij betreft, ben ik meteen klaar om te spelen"

In een speciale persconferentie werd Feyenoord-aanwinst Ayase Ueda maandag voorgesteld aan de Nederlandse pers. De Japanner was kort van stof, maar liet wel blijken veel zin te hebben om op het veld het Feyenoord-shirt te mogen dragen.

Ueda wacht nog op zijn werkvergunning, maar maakte wel al kennis met Rotterdam en De Kuip. "Het is een heel mooie stad. En Feyenoord heeft echt topsupporters, dat was heel indrukwekkend", zei hij over zijn bezoek aan de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Wanneer hij zelf kan spelen? "Wat mij betreft, ben ik er al meteen klaar voor. Zodra mijn werkvergunning binnen is, kan ik spelen." Hoe lang dat gaat duren, was tijdens het persmoment nog niet te zeggen.

Geen extra druk
Met een transfersom van 9 miljoen euro komt Ueda als recordaankoop binnen in De Kuip. "Ik voel geen extra druk. Ik weet wel dat mensen veel van me verwachten. Ik hoop dat op het veld te kunnen laten zien." De doelstelling van de spits is daarbij simpel: "Ik wil natuurlijk doelpunten maken, dat is mijn rol. Met m'n voeten, maar ook met m'n hoofd. Daar ga ik voor. Hoeveel? Zoveel mogelijk."

Wel erkent Ueda dat hij even tijd nodig zal hebben om zich aan te passen. Op technisch en tactisch niveau, maar ook wat de taal en cultuur betreft. "Dat gaat even tijd kosten, maar ik hoop snel te wennen. Toen ik net bij Cercle Brugge kwam, sprak ik helemaal geen Engels. Vergeleken met toen gaat het nu wel beter."

Concurrentiestrijd met Gimenez
Tot slot ging de aanwinst in op de concurrentiestrijd met Santiago Gimenez. "Ik heb nog niet veel van hem gezien, maar ik ken zijn cijfers. Als je dat bij een topclub presteert, dan ben je een topspits." Toch maakt het voor hem weinig uit dat hij als tweede spits zal beginnen. "Bij elke transfer moet je opnieuw beginnen. Het enige wat ik kan doen is laten zien wat ik kan. Of een andere positie ook een optie is? Ik ben spits, dus daar ga ik voor. Maar ik ben altijd bereid om ergens anders te spelen als dat nodig is."

Lees meer over
Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties