Van den Belt: "Ik hoop zo snel mogelijk basisspeler te zijn"

Thomas van den Belt speelde vandaag zijn eerste minuten in het shirt van Feyenoord. Na lang wachten was hij erg blij om minuten te maken tegen uitgerekend zijn oude club PEC Zwolle. Na de eerste helft werd de middenvelder gewisseld.

"Als je naar een andere club gaat is het altijd leuk om je eerste wedstrijd te spelen", begint Van den Belt tegenover het Algemeen Dagblad. "Nu was het extra speciaal omdat het met mijn nieuwe club direct tegen mijn oude club was. Leuk om iedereen weer te zien."

"Ik hoop zo snel mogelijk basisspeler te zijn en dan het spel te laten zien wat ik afgelopen jaar in de Keuken Kampioen Divisie heb laten zien. De Eredivisie is wel een stap hoger, dus we gaan kijken hoe dat lukt en hoe snel dat gaat."

Mikos Gouka, Feyenoord-watcher namens het AD, spreekt lovend over Van den Belt. "Hij liet zien dat hij er makkelijk in mee kan komen. Dat is volgens mij ook geen vraagteken geweest voor Feyenoord. Dit was geen probleem, dus daar gaat Feyenoord echt wel plezier van beleven. Aan de andere kant moet hij zich eerst nog wel in het elftal zien te spelen."

Thomas Beelen
Van den Belt hoeft in ieder geval niet lang zonder zijn oude teamgenoot Beelen te doen. De verdediger en PEC Zwolle hebben vandaag een akkoord bereikt met Feyenoord. "Een hele goede speler, we kunnen hem goed gebruiken", stelt de middenvelder. "Hij is heel comfortabel aan de bal, kan goed in grote ruimtes spelen en hij is goed in de duels. Al met al wel een goede verdediger."

Gouka vertelt dat er niet wordt verwacht dat Beelen er direct zal staan, maar het ook snel kan gaan. "Het is een speler voor de toekomst, hoewel hij een leeftijd heeft waarmee je er ook in de Eredivisie al snel kan staan. Het is de vervanger van Jacob Rasmussen. Beelen is jonger en iemand die verder kan groeien. In eerste instantie neemt hij plaats achter Geertruida en Trauner, maar Trauner is er voorlopig niet en Geertruida is nog maar de vraag."

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen