Van Hanegem: "Het is niet zo dat hij alleen maar het laatste zetje gaf"

Van Hanegem: "Het is niet zo dat hij alleen maar het laatste zetje gaf"

De vorm van Santiago Gimenez is nog altijd niet zoals we van hem zijn gewend in de eerste seizoenshelft. De Mexicaan wist tegen AS Roma wel te scoren, maar verder maakte hij niet echt indruk. Ook tegen Almere City was de spits van Feyenoord afgelopen weekend niet betrokken bij een grote kans en was hij vrijwel onzichtbaar. Oud-Feyenoorders Karim El Ahmadi en Willem van Hanegem zijn kritisch.

"Er zijn spitsen die als ze even niet hebben gescoord voetballend nog wel iets laten zien, maar dat vind ik bij Giménez veel te mager", zegt de huidige analist van ESPN in het Algemeen Dagblad. De kans van Gimenez in het begin van de wedstrijd, waarbij hij uit balans raakte terwijl hij vrij richting de keeper kon lopen, is veelzeggend. "Bij de Gimenez van voor de winterstop was dat zeker een doelpunt geweest", oordeelt El Ahmadi stellig.

Van Hanegem was een groot fan van de Gimenez van voor de winterstop. "En dan kan het even iets minder gaan. Maar hij valt wel heel ver terug nu. In Almere was het helemaal niets en dat was niet voor het eerst." De clubicoon zag dat de spits van Feyenoord eerst veel meer liet zien dan alleen het maken van doelpunten. "Soms creëerde hij uit het niets een kans. Het is niet zo dat hij alleen maar het laatste zetje gaf."

Dat de aanvoer van de eveneens worstelende buitenspelers al langer hapert, is een nadeel. "Voorin is het bij Feyenoord op dit moment gewoon te weinig", vervolgt Dick Advocaat het gesprek. "Niet alleen bij Gimenez, maar ook op de flanken. Maar de spits heeft natuurlijk wel een periode laten zien dat hij het kan."

Lees meer over
Willem van Hanegem Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties