Veelbelovend debuut Bueno: "Aanvallend zag het er prima uit"

De 1-5 zege van Feyenoord op PEC Zwolle bood genoeg reden tot optimisme. Spelers als Calvin Stengs, Santiago Gimenez en Dávid Hancko blonken uit, maar ook debutant Hugo Bueno liet een veelbelovende indruk achter. In FC Rijnmond werd zijn eerste optreden als Feyenoorder uitgelicht.

"Het was zeker veelbelovend, met name die voorzet", doelde Sinclair Bischop op de assist op de vroege 0-1 van Igor Paixão. In het verleden waren die voorzetten bij Feyenoord vaak dramatisch - de laatste jaren overigens niet, zeker met Hartman. Maar die voorzet is erg belangrijk. Hij werd er wel een paar keer uitgesprint door Mbayo. Dat is geen schande, maar we kunnen dus nog moeilijk inschatten hoe hij verdedigend is. Daar was de tegenstand ook te zwak voor. Maar aanvallend zag het er prima uit."

Dennis Kranenburg trok vergelijkbare conclusies. "Dat verdedigende kan te maken hebben met zijn conditie en dat hij nog even moet wennen aan het geheel. Gelukkig heeft Feyenoord in heel veel wedstrijden het merendeel van het balbezit. Dat kan positief voor hem uitpakken. Verder maakte hij inderdaad een goede indruk. Hij ging bedrijvig mee naar voren en inderdaad is het fijn dat als je een keer een voorzet geeft, dat 'ie ook aankomt."

Debuut Gijs Smal

Bueno speelde 64 minuten en werd toen afgelost door een andere debutant, Gijs Smal. "Ze hebben allebei wel de drang om naar voren te gaan", vergeleek Kranenburg de twee linksbacks. "Wat Bueno als voordeel heeft, is dat hij een behoorlijk aantal minuten Premier League-ervaring met zich meebrengt. Hij is gewend om op dat tempo mee te spelen. Dat is toch wel iets anders dan bij FC Twente. Al vond ik dat Smal het ook niet onaardig deed. Zeker als je weet dat hij de hele voorbereiding heeft gemist door een blessure."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen