Vermoedelijke opstelling Feyenoord en PSV voor de Johan Cruijff Schaal

Vermoedelijke opstelling Feyenoord en PSV voor de Johan Cruijff Schaal

Brian Priske ziet voor het duel met PSV diverse spelers weer terugkeren bij Feyenoord. Quinten Timber en Calvin Stengs trainen de gehele week al volledig mee met de groep. De middenvelders behoren weer tot de wedstrijdselectie en de Deen bevestigt dat beide middenvelders minuten kunnen maken in het duel om de Johan Cruijff Schaal.

De verwachtingen zijn dat Stengs direct in de basis kan beginnen. De middenvelder kampte volgens eigen zeggen niet met een blessure, maar de staf vond het nodig om maatwerk toe te passen. Timber keert terug van een enkelblessure en moest daardoor enkele oefenwedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Voor hem wordt de talentvolle Gjivai Zechiël aan de aftrap verwacht.

Voor Zechiël zou het zijn eerste basisplaats bij Feyenoord betekenen. De geboren Rotterdammer maakte een uitstekende indruk tijdens de voorbereiding van Feyenoord en ook Priske heeft zich lovend uitgelaten. Tegen SL Benfica was de 20-jarige middenvelder een van de weinigen die een positieve indruk wist achter te laten. De aanval van Feyenoord gaat gewoon bestaan uit Santiago Gimenez en Igor Paixão. De Japanner Ayase Ueda heeft het Priske niet lastig genoeg gemaakt in de voorbereiding om de Mexicaan uit de basis te houden.

Wie er op doel gaat staan is momenteel de grote vraag. Priske doet er alles aan om het stil te houden en wilde op geen enkele vraag antwoord geven op het persmoment. Justin Bijlow is op papier de nummer 1, zo werd vrijdagmiddag bekend. Of daar ook conclusies uit getrokken kunnen worden is afwachten. Twee uur voor de wedstrijd maakt Feyenoord bekend wie het doel gaat verdedigen tegen PSV. Degene die op het opstellingsformulier verschijnt, gaat het seizoen in als eerste doelman.

Oostenrijker traint nog niet mee Gernot Trauner is de enige afwezige op het trainingsveld van Feyenoord, zo liet Priske zelf weten. Dat betekent dat Gijs Smal (kuitblessure) en Julián Carranza (bovenbeenblessure) stappen maken in hun herstel. De twee zijn er echter nog niet bij in Eindhoven, maar kunnen op korte termijn wel weer aansluiten. Naast de langer geblesseerde Quilindschy Hartman kan Priske langzaam weer beschikken over een volledig fitte groep.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Bijlow; Geertruida (C), Beelen, Hancko; Nieuwkoop, Zerrouki, Zechiël, Lopez; Stengs, Gimenez, Paixao.

Bij PSV is een basisspeler al bekendgemaakt. Walter Benitez gaat volgens trainer Peter Bosz het doel verdedigen. Verder zijn er nog enkele vraagtekens in de formatie van de Eindhovenaren. Journalist Rik Elfrink verwacht dat Bosz met onderstaande namen gaat beginnen in het duel tegen Feyenoord.

Olivier Boscagli, Armando Obispo, Sergiño Dest en Mauro Júnior zijn niet aanwezig, waardoor PSV vooral in de verdediging moet schuiven. De verwachtingen zijn dat Jerdy Schouten weer een linie naar achteren geschoven gaat worden. Hij gaat samen met aanwinst Ryan Flamingo het centrale duo vormen. In de punt van de aanval is Luuk de Jong een twijfelgeval. De spits is ziek, maar de verwachting is dat hij zondag wel voldoende hersteld is.

Vermoedelijke opstelling PSV

Benitez; Teze, Schouten, Flamingo, Oppegard; Veerman, Saibari, Tillman; Bakayoko, De Jong, Lang.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties