''Vooral het hoge druk zetten en doordekken gaat een uitdaging worden''

''Vooral het hoge druk zetten en doordekken gaat een uitdaging worden''

Thomas Beelen is blij met het gebaar van Feyenoord om zijn contract open te breken en op te waarderen. De 23-jarige centrale verdediger heeft zich ontwikkeld tot een vaste basisspeler. Beelen kijkt in Oostenrijk terug op zijn start in De Kuip.

"Ik heb een wisselend jaar achter de rug," begint Beelen in gesprek met Feyenoord ONE. "Ik denk dat vooral de tweede seizoenshelft goed was voor mij persoonlijk. Het eerste halfjaar minder gespeeld, dat was misschien ook wel logisch omdat ik van een kleinere club kwam. Alleen is dat nog steeds niet leuk als je niet speelt. Uiteindelijk is het een goed jaar voor mij geweest."

Beelen maakte na een uitstekend seizoen de overstap van de Keuken Kampioen Divisie naar de top van de Eredivisie. "Ik woonde ook nog thuis toen ik bij PEC Zwolle speelde, dus alles kwam voor mij tegelijk. Uit huis en naar een grote club. Je merkt dat je een stap maakt en dat was wennen. Ik heb er alleen niet heel veel last van gehad. Uiteindelijk ben je veel met voetbal bezig en alles gaat langs mij heen."

Het helpt ook dat Feyenoord een groep heeft waarin je snel kan worden opgenomen. "Dat heb ik vorig jaar zelf gemerkt. Ik ben aan het begin wel stil en op mezelf. Het was voor mij misschien wat makkelijker omdat Thomas van den Belt er natuurlijk ook zat, die kende ik goed. Uiteindelijk heb ik wel redelijk snel een groepje gevonden. Het hielp dat we vorig jaar ook op trainingskamp gingen, dan ben je wat meer in contact met elkaar. Op die manier is het goed gegaan."

Beelen speelde uiteindelijk 26 wedstrijden afgelopen seizoen voor Feyenoord. "Het sloeg heel snel om, van heel weinig spelen naar nagenoeg alles. Ook grote wedstrijden gehad in de tweede seizoenshelft. Ik heb het heel positief ervaren. Alleen jammer dat we niet kampioen zijn geworden. De wedstrijden tegen AS Roma staan mij het meest bij, die kwam vrij snel toen ik in de basis stond. Heel mooi om die te mogen spelen. Ajax-thuis die staat me wel bij en de bekerfinale was ook heel mooi. De eerste prijs met Feyenoord."

Real Madrid

Grote wedstrijden zoals tegen AS Roma is iets waar Beelen extra energie van krijgt. "Ik heb gezonde wedstrijdspanning, maar geen last van zenuwen. Je weet vooraf dat het een serieuze wedstrijd is, maar ik heb er meer zin in. Natuurlijk voel je de adrenaline, maar zenuwachtig ben ik niet. Op grote wedstrijden ga ik wel goed. Tegen Lukaku spelen was leuk, dat zijn de grote namen. Leuke uitdaging en daar heb ik veel van geleerd. Nu gaan we weer Champions League spelen. Ik denk dat het heel vet zou zijn om tegen Real Madrid te spelen."

copyright proshots 24269370

Brian Priske

De samenwerking met Brian Priske bevalt ook goed. "De eerste weken best wel positief. Het is wel een switch en ook in de formatie. Uiteindelijk begint het ook onder deze trainer met hard werken en veel intensiteit. Hij wil ook leuk en mooi voetbal spelen. Er veranderen wel wat dingen, maar veel blijft ook hetzelfde. Kleine veranderingen, maar tot nu toe ervaar ik dat als positief."

"Ik denk dat we heel hoog druk zetten en veel één-op-één, dat is een uitdaging als je achterin staat. Je staat op de middenlijn te wachten samen met de spits. Dat is ook weer leuk. Vooral het hoge druk zetten en doordekken gaat een uitdaging worden. Persoonlijk kan ik het verdedigende gedeelte nog verder ontwikkelen. Ik ben niet heel lang verdediger, daar kan ik stappen in maken. Dominanter aan de bal. Vorig jaar was mijn eerste jaar en je wil steeds belangrijker worden."

Lees meer over
Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties