Vraagtekens bij Lotomba: "Kan er geen touw aan vastknopen"

Brian Priske heeft Feyenoord nog niet aan de praat gekregen. De ploeg wist pas twee van de zes competitiewedstrijden te winnen en de kritiek op het spel neemt met de week toe. In FC Rijnmond deelt commentator Vincent Schildkamp zijn kijk op het huidige Feyenoord.

"Heel kort samengevat: ze hebben niet zo'n goede selectie samengesteld en een trainer die tijd nodig heeft om A, zijn eigen plek te vinden en B, het elftal aan de praat te krijgen", zo begint Schildkamp als hij wordt gevraagd naar een verklaring voor de teleurstellende resultaten. Dan komt er ook nog eens een zwaar programma aan, al kan dat volgens hem juist goed uitpakken. "Je hebt maar één wedstrijd nodig om het goed te laten vallen. Girona zou dat kunnen zijn; die draaien zelf ook voor geen meter."

Lotomba valt tegen

De commentator denkt dus wel degelijk dat er verbetering in zit, al weet hij niet of dat voor iedere Feyenoorder geldt. "Ik geloof ook dat een paar spelers die ze hebben gehaald niet de vereiste kwaliteit hebben. Ik heb Lotomba nu een paar keer zien spelen en ik kan er nog geen touw aan vastknopen waar die jongen nu precies goed in is. Waar hij niet zo goed in is, is wel duidelijk."

Bij dat laatste sluit ook Dennis van Eersel zich aan. Hij stelt dat Feyenoord beter had kunnen kijken wat er op de club zelf rondloopt. "Givairo Read bijvoorbeeld. Hoeveel minder gaat hij zijn als hij de kans krijgt? Ik vind het erg tegenvallen wat Lotomba tot nu toe laat zien. Tegen NEC maakte hij wel een belangrijke goal, maar verder vond ik het ook deze wedstrijd weer niet erg indrukwekkend."

Tijd gunnen

"Het meest zorgwekkende is dat je bijna geen verbetering ziet", ging Schildkamp verder. Toch pleit hij er wel voor om Priske iets meer vertrouwen te gunnen. "Dat je tijd nodig hebt om een elftal op te bouwen, is echt wel logisch. Deze trainer heeft bij Sparta Praag precies hetzelfde meegemaakt, waar het de eerste twee maanden ook voor geen meter liep. Die tijd moet je hem wel gunnen."

"Ik vind ook wel dat hij oké overkomt. Hij heeft een paar dingen gedaan die niet zo sterk zijn: wat ideeën vrij snel overboord gegooid zodra er kritiek op z'n beleid kwam. Maar het is wel een jongen die weet waar hij het over heeft en die momenteel te maken heeft met niet al te beste spelers." Van Eersel vulde aan dat hij wel degelijk een stijgende lijn ziet, omdat het veldspel tegen NEC de eerste helft misschien wel het beste was tot nu toe. "Niets weggeven, dominant zijn en de bal snel heroveren; daar zie ik wel een ontwikkeling in. Die gaat alleen nog niet hard genoeg."

Lees meer over
Jordan Lotomba
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties