De maatschappelijke tak van Feyenoord en Benfica hebben de afgelopen dagen samengewerkt om buiten het veld impact te maken bij de mensen in Lissabon. De projecten varieerden van Walking Football met ouderen, tot een voetbaltoernooi voor jongeren met een handicap en een bezoek aan een school.
"We hebben hier een uitwisseling opgetuigd met de collega's van de Benfica Foundation", zegt Wessel Verhaar, teamleider van de maatschappelijke tak van Feyenoord in gesprek met RTV Rijnmond. "Zij ontplooien ook sociale maatschappelijke initiatieven in heel Portugal. Vanavond zijn we bij een activiteit die zij wekelijks organiseren voor mensen met een achterstand als het gaat om cognitieve ontwikkeling."
"Het initiatief samen met Benfica is opgetuigd om drie redenen; We willen de deelnemers een onvergetelijke dag bezorgen. We kunnen onze kennis uitwisselen. Zien wat zij doen, maar ook met hen deel wat wij doen en weten. Als derde kunnen we als clubs ook laten zien wat we doen buiten het voetbal om. Het zijn mooie projecten en initiatieven die we op deze manier onder aandacht kunnen brengen. We kunnen hierdoor ook kijken of we deze projecten misschien in Rotterdam kunnen gaan aanbieden."
Enthousiasme bij Benfica
Het idee van de uitwisseling werd door Feyenoord gepresenteerd en Nuno Costa, Head of Planning & Partnerships bij Benfica, was al snel enthousiast. "We hebben dit idee meteen omarmd en Feyenoord uitgenodigd bij vijf van onze projecten. De maatschappelijk trainers namen actief deel aan de activiteiten en ondersteunden bij enkele oefeningen, zodat we kennis en expertise tussen beide teams konden delen."
Een van de hoogtepunten was het bezoek aan een school waar het project KidFun wordt gegeven. Dit project leert kinderen op een innovatieve manier waarden zoals respect, verantwoordelijkheid en solidariteit. De maatschappelijk trainers van Feyenoord zijn op een sportieve manier met de kinderen aan de slag gegaan, wat niet alleen leerzaam maar ook ontzettend leuk was. Daarnaast werd er een voetbaltoernooi georganiseerd voor jongeren met een handicap, waar de kracht van sport tot uiting kwam.
Ook heeft Feyenoord deelgenomen aan het project Walking Football, dat de deelname van ouderen aan voetbal bevordert. Walking Football combineert de liefde voor het spel met sociale interactie en bevordert de (mentale) gezondheid van de deelnemers, waardoor het niet alleen een sportieve activiteit is, maar ook een sociale bijeenkomst.
Onvergetelijke ervaring voor deelnemers
Feyenoord vindt het belangrijk om bij Champions League-wedstrijden maatschappelijke uitwisselingen te organiseren. Het uitwisselen van ideeën en kennis met clubs zoals Benfica helpt de club om de maatschappelijke impact te vergroten en de activiteiten verder te ontwikkelen. Het is niet alleen een kans om te leren van elkaars initiatieven, maar ook om te begrijpen hoe samen een groter verschil kan worden gemaakt.
Voor de deelnemers biedt deze uitwisseling een onvergetelijke ervaring, die hen inspireert en motiveert. Samen wordt zo een omgeving gecreëerd waarin sport niet alleen als competitie wordt gezien, maar ook als een middel om verbinding te maken en talenten te ontwikkelen.
Plaats reactie
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties