"We moeten meer intensiteit brengen en meer sprinten in een wedstrijd"

"We moeten meer intensiteit brengen en meer sprinten in een wedstrijd"

Brian Priske is heel duidelijk als het neerkomt op de verbeterpunten van zijn elftal. Feyenoord won relatief eenvoudig van PEC Zwolle, maar toch was de eerste helft nog spannend. De Rotterdammers moeten meer kansen creëren in de wedstrijden, maar bijvoorbeeld ook meer intensiteit brengen.

Allereerst krijgt Priske de vraag wat de wedstrijd tegen Sparta vraagt van zijn spelers in vergelijking met de wedstrijd tegen PEC. "Duidelijk hetzelfde als het gaat om de filosofie. We moeten dominant zijn en de controle over de wedstrijd pakken. Ik verwacht dat we gevaarlijker zullen zijn dan in de eerste helft tegen PEC Zwolle. We moeten het op dat gebied beter doen. In de eerste helft hadden we een expected goals van onder de één. Dat moet beter."

"Uiteraard kunnen we niet voorspellen hoe de wedstrijd verloopt, maar ik zal zeker benadrukken dat er voldoende kansen gecreëerd moeten worden," vervolgt de trainer. Voordat Feyenoord binnenkort kan deelnemen aan de Champions League, moet de ploeg een aantal dingen sterk verbeteren. "Vooral fysiek moeten we het beter doen. We zullen op een andere manier uitgedaagd worden."

De loting voor de Champions League staat volgende week op het programma en dus kan Feyenoord zich langzamerhand voorbereiden op de mogelijke tegenstanders. "We kunnen het misschien vergelijken met de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Die intensiteit is waar ik naar opzoek ben. Soms heb je daar een goede partner voor nodig, maar in de Eredivisie moet je zelf ook het tempo kunnen verhogen. Naar die data hebben we ook gekeken. We moeten meer intensiteit brengen en meer sprinten in een wedstrijd."

Sparta-uit

Voordat er over het grote werk gesproken kan worden, staat de stadsderby tegen Sparta op het programma. Priske verwacht eenzelfde type wedstrijd als vorig jaar. "Deze derby’s zijn nooit makkelijk. We spelen uit, dus dat is ook een klein nadeel. Sparta is een goed team en ze kunnen het veel teams lastig maken. Het is aan ons om hen te verslaan."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties