''Zijn aanwezigheid is een absolute meerwaarde voor dit Feyenoord''

''Zijn aanwezigheid is een absolute meerwaarde voor dit Feyenoord''

De verwachtingen rondom Quinten Timber tijdens het nieuwe seizoen zijn groot. De middenvelder kon de voorbereiding niet geheel meemaken vanwege een blessure aan zijn enkel. Timber is inmiddels helemaal fit en begon tegen PEC Zwolle voor het eerst in de basisformatie. Mario Been is lovend over de Feyenoorder.

"Zijn aanwezigheid is een absolute meerwaarde voor dit Feyenoord," begint de oud-Feyenoorder in Goedemorgen Eredivisie. "We hebben allemaal gezien dat Wieffer is weggevallen en dat Zerrouki daarvoor is teruggekomen. Dat vind ik allemaal toch wel wat statisch en kan nog wel een tempo hoger. Timber erbij vind ik een enorme versterking.''

"Zijn manier van spelen, zijn duelkracht, het spelen tussen de linies en altijd goed gepositioneerd staan. Tegen PEC Zwolle was hij ongelukkig in de eindpass richting de spits, maar over deze speler hoef ik je niet te vertellen dat het een kwaliteitsvoetballer eerste klas is. Jammer dat hij niet bij het EK aanwezig was, want ook daar had hij zijn meerwaarde voor Nederland kunnen laten zien."

Guus Hiddink

In het praatprogramma ging het ook nog over de systeemwijziging die trainer Brian Priske heeft doorgevoerd. De Deen begon met drie verdedigers aan het seizoen, maar switchte tegen PEC Zwolle terug naar 4-3-3. Guus Hiddink was te gast en verwacht dat het een goede keuze is van Priske. De voormalig trainer van onder meer Chelsea is geen fan van een systeem met drie centrale verdedigers achterin. "Als daar geen goede leider tussen loopt bij die drie, dan krijg je problemen over wie wie moet dekken.''

"Je staat te dicht bij elkaar en dan is het altijd zo: pak jij hem of pak ik hem verdedigend gezien'', vervolgt Hiddink. ''Dan geef je te veel tijd aan de aanvallers om daar tussendoor te voetballen. Als je alleen staat, dan voel je de verantwoordelijkheid als verdediger om dat op te lossen. Als er iemand dichtbij je staat, denk je soms: hij doet het wel, en dat geeft problemen in de communicatie. Ik denk dat Priske heel goed geluisterd heeft naar zijn spelers of het management om de switch te maken."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties