Feyenoord in de eigen Kuip afgestraft door Bayer Leverkusen

Feyenoord heeft een slechte indruk gemaakt in de Champions League. De Rotterdammers hebben kansloos verloren van Bayer Leverkusen. De Duitse kampioen kwam na vijf minuten op voorsprong en is in het vervolg van de wedstrijd amper in de problemen gekomen. Voor Brian Priske nog meer kopzorgen in aanloop naar een zwaar speelschema.

De Deense trainer koos ervoor om op een aantal posities te wijzigen ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Groningen. Zo begon Gernot Trauner aan de aftrap en betekende dit dat Dávid Hancko als linksback begon. Verder begon Feyenoord in een 4-4-2 formatie met In-Beom Hwang, Ramiz Zerrouki, Quinten Timber en Antoni Milambo op het middenveld. Priske wilde hiermee meer stevigheid creëren in de as van het veld, maar voor een succes zorgde dit niet.

Al na vijf minuten was het raak. Ramiz Zerrouki verloor de bal op het middenveld, waar sterspeler Florian Wirtz wel raak mee wist. De aanvallende middenvelder nam de bal over van de Algerijn en kon direct het doel van Timon Wellenreuther onder vuur nemen. De keeper van Feyenoord zag de bal net buiten zijn macht in de onderhoek vliegen. Via Zerrouki leek Feyenoord echter snel met een antwoord te komen. Uit een corner belandde de bal tegen het net, maar al snel gaat de vlag van de grensrechter in de lucht.

yv2024919yv2024919a1a07130

Geen antwoord dus van Feyenoord, wel een 0-1 achterstand na tien minuten voetballen. Het spel kwam na de voorsprong van Leverkusen redelijk stil te liggen en de thuisploeg kon via Hwang een aantal acties creëren, maar tot een doelpunt leidde het niet. Na een half uur spelen kon de voorsprong van de Duitse kampioen via een counter worden verdubbeld. Aan de rechterflank stormde Jeremie Frimpong op en werd zijn assist binnengewerkt door Alejandro Grimaldo.

Nog voor rust werd de voorsprong door Bayer Leverkusen verder uitgebreid. De huidige nummer vijf van de Bundesliga was zes minuten na het tweede doelpunt weer trefzeker. Door de grote ruimtes achter de laatste linie van Feyenoord kon Wirtz profiteren na een goede pass van Frimprong. Eén minuut voor rust was het een eigen goal van Wellenreuther die het drama compleet maakte. De doelman verwerkte de kopbal van Edmond Tapsoba ongelukkig, waarna hij hem uit zijn eigen goal kon vissen.

In de tweede helft was het aan Feyenoord de taak om de schade te beperken, maar tegelijkertijd toch de mogelijkheid zien aan te grijpen om het doelsaldo te verbeteren. Het scoren van doelpunten lukte niet, maar de schade beperken lukte wel een stuk beter. Hoewel het erop leek dat Bayer Leverkusen ook op een lager tempo begon te voetballen, werd het elftal van Priske een stuk dreigender.

Na 73 minuten voetballen leek Ayase Ueda de 1-4 tegen de touwen te schieten namens Feyenoord, maar voor de tweede keer deze avond werd het doelpunt van de Rotterdammers afgekeurd wegens buitenspel. In het restant van de wedstrijd gebeurde er weinig bijzonders en dus bleef het eindresultaat gelijk aan de historische achterstand na 45 minuten.

Opstellingen
Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Trauner, Beelen, Hancko; Zerrouki, Hwang, Timber, Milambo; Gimenez, Paixão.
Bayer Leverkusen: Hrádecký; Tapsoba, Tah, Hincapie; Frimpong, Grimaldo, Xhaka, Andrich; Terrier, Wirtz, Boniface.

Wissels
Feyenoord: Bijlow, Berger, Smal, Ueda, Gonzalez, Ivanušec, Carranza, Mitchell, Hadj Moussa, Zechiël, Nadje, Osman.
Bayer Leverkusen: Kovár, Lomb, Hofmann, Arthur, Schick, Tella, Adli, Mukiele, Garcia, Palacios, Belocian.