Simeone over Feyenoord: ''Snelle en dynamische tegenstander''

Diego Simeone prees zijn team na de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord. Atlético Madrid wist de Rotterdammers in eigen huis met 3-2 te verslaan. De Spanjaarden kampten met diverse blessuregevallen, en Simeone moest daardoor puzzelen met de basisopstelling.

''Ik ben trots op de spelers, ze leveren een enorme inspanning in de laatste drie wedstrijden met de problemen van degenen die niet bij ons kunnen zijn'', vertelt Simeone in gesprek met Voetbal International. Memphis Depay, Thomas Lemar, Reinildo, Pablo Barrios, Çaglar Söyüncü, José María Giménez, Vitolo en Stefan Savic waren niet inzetbaar. ''Dat is onbetaalbaar. Maar het is wat Pep Guardiola al zei. Er zijn duizend wedstrijden, duizend internationale wedstrijden. Je kan geen voorbereiding meer draaien zoals vroeger.''

Simeone zag dat Feyenoord sterk voor de dag kwam in Madrid. De Rotterdammers kwamen twee keer op voorsprong en kregen in de tweede helft grote mogelijkheden op de gelijkmaker. De analyse van de trainer: ''In de eerste helft waren er meer doelpunten dan voetbal. Daarna controleerden we de wedstrijd en in het slotstuk maakte Oblak enkele belangrijke reddingen die ons zekerheid gaven tegen een snelle en dynamische tegenstander zoals we in de video's hadden gezien.''

De afgelopen wedstrijden zag Simeone meer Spaanse clubs moeite hebben om mee te gaan in de intensiteit van de Europese wedstrijden vanwege het drukke schema in de La Liga. ''Behalve Real Madrid, waar ze exceptionele jonge spelers tot hun beschikking hebben. Sevilla had het moeilijk gisteren, Barcelona ook en wij ook. Tegen Lazio overkwam het ons en vandaag ook, we hadden een gevoel van duizeligheid met hun keeper die naar voren ging, maar er gebeurde gelukkig niets.'''