Stengs: ''Daar kunnen we zelf wel wat van leren''

Calvin Stengs baalt enorm van het resultaat van Feyenoord tegen Atlético Madrid. De aanvallende middenvelder speelde een goede wedstrijd voor de Rotterdammers als rechtsbuiten. Stengs zag dat de stadionclub een groot deel van de wedstrijd Madrid onder controle had. Het was alleen niet genoeg voor een resultaat.

'Het is heel vervelend, lastig'', zijn de eerste woorden van Stengs in gesprek met Feyenoord Media. ''Ik denk dat we er goed inzaten vanaf moment één. Je komt twee keer goed op voorsprong, dan vlak voor rust krijg je de 2-2 en dan weet je dat het stadion weer een boost krijgt, en dat ze erachter gaan staan. Dan kom je na rust en ligt hij drie minuten later er weer in en loop je achter de feiten aan.

Na de 3-2 van Atlético wist Feyenoord alsnog enkele grote kansen te creëren op de gelijkmaker. ''Dan weet je dat ze terug gaan zakken, wat ze eigenlijk in de eerste helft een groot deel ook al deden. We kregen nog een aantal kansen, ikzelf ook. Het was alleen niet genoeg. We moeten ervan leren dat we op momenten vlak voor en na rust geen tegengoals meer krijgen. We hebben ze een paar keer goed kunnen terugdrukken, en ze hadden het echt lastig. Maar het was niet genoeg en dat is vervelend.''

''We hadden ook wel verwacht dat ze terug zouden zakken, de twee spitsen stonden op hun eigen helft te wachten totdat wij een fout maakten en dan konden ze counteren. Dan moet je rustig blijven, zuiver aan de bal zijn en dat deden we een paar keer goed. Je speelt tegen een goede tegenstander en ze hebben een goed blok staan. Ze kwamen een paar keer goed uit, maar dat hebben we ook weer goed verdedigd. Ze kwamen volgens mij vier keer bij ons langs, en scoorden er wel drie. Daar kunnen we zelf wel wat van leren.''

Het Legioen
Supporters van Feyenoord waren met duizenden afgereisd om de ploeg in Madrid te steunen. Dat gaf Stengs voorafgaand aan de wedstrijd al een goed gevoel. ''Tuurlijk, als je naar buiten komt voor de warming-up, dan hoor je het geluid van onze supporters, en de geluiden van de andere supporters hoorde je eigenlijk niet. Ze staan altijd achter ons en dat is fijn. Dat voel je ook, en dat is mooi om te zien. Ik voel bij iedere wedstrijd dat ze achter ons staan en daar ben ik ze dankbaar voor.''