Inbeom Hwang wint met Zuid-Korea in slotfase van Oman

Inbeom Hwang keert volledig fit terug bij Feyenoord. De aanwinst van de Rotterdammers kreeg zowel afgelopen woensdag tegen Palestina als vandaag tegen Oman speelminuten.

Zuid-Korea wist niet te winnen van Palestina (0-0) en pakte in de slotfase drie punten tegen Oman (1-3). De start tegen Oman was veelbelovend. Hwang Hee-chan opende na tien minuten de score, maar voor rust maakte Seung-hyun Jung een ongelukkig eigen doelpunt. Spurs-aanvaller Son Heung-min schoot de 1-2 binnen en in de extra tijd besliste Joo Min-kyu de wedstrijd.

Hwang, die maandag vader is geworden van een dochter, speelde een prima wedstrijd voor de verdediging. De middenvelder strooide met een aantal fraaie passes richting de aanvallers. Zuid-Korea heeft na twee wedstrijden in Groep B vier punten weten te behalen en staat daardoor voorlopig bovenaan. Hwang werd door Sofascore beoordeeld met een 7.8.

Hwang, die bij Feyenoord gaat spelen met rugnummer vier, moet nog even wachten om mee te kunnen trainen. De middenvelder is namelijk nog niet speelgerechtigd. Feyenoord heeft nog niet medegedeeld dat de laatste formaliteiten zijn afgerond, waardoor de kans klein is dat Hwang zaterdag kan meespelen.

Ueda en Zerrouki in de basis

Ayase Ueda heeft opnieuw een basisplaats te pakken bij Japan. De spits van Feyenoord wist niet te overtuigen tijdens het met 7-0 gewonnen duel tegen China. Ueda krijgt tegen Bahrein een nieuwe kans om zijn kwaliteiten te laten zien. Het WK-kwalificatieduel start om 18:00 uur.

Bij Algerije begint Ramiz Zerrouki in de basisformatie. Anis Hadj Moussa moet tijdens het duel tegen Liberia genoegen nemen met een plek op de bank. Het Afrika Cup-kwalificatieduel begint ook om 18:00 uur. Algerije staat eerste met negen punten na vier wedstrijden in groep G.