Arnesen lovend: "Hij was toen al een heel groot talent"

Arnesen lovend: "Hij was toen al een heel groot talent"

Antoni Milambo maakt steeds meer indruk bij Feyenoord en Brian Priske lijkt, zelfs bij een terugkeer van Calvin Stengs, niet meer om de talentvolle middenvelder heen te kunnen. Ook bij Jong Oranje is de Feyenoorder inmiddels een belangrijke kracht op het middenveld, zo vertelt Michael Reiziger in Goedemorgen Eredivisie.

"Het is een hele dynamische speler", begint de trainer van Jong Oranje. "Ik vind hem een speler die van een verdedigende zes-positie heel makkelijk kan omschakelen naar de tien-positie. Het is een speler die laag kan beginnen en hoog kan eindigen. Je kan een middenveld starten met twee 'zessen', waarvan je in balbezit twee 'tienen' maakt. Dat kan hij goed."

Ook Mario Been is enthousiast over Milambo. "Ik vind het een moderne box-to-box speler. Het feit dat hij bij de goal komt is wel zijn grote kwaliteit. Hij heeft gewoon specifieke kwaliteiten die het middenveld van Feyenoord nodig heeft. Hij gaat nu al aan Zerrouki voorbij, buiten het feit dat dat misschien net een andere positie is. Hij heeft wel de kwaliteiten om heel dicht bij de spits te komen. Ik denk dat hij een uitstekende toegevoegde waarde is."

Uitblinker in de jeugd

In de tijd dat Frank Arnesen bij Feyenoord actief was, zag hij ook al dat Milambo indruk maakte. "Hij was toen al een heel groot talent. Hij speelde een of twee jaar hoger, maar je weet het nooit en dat is het mooie van voetbal. Hij speelde toen op acht, want hij is een loper. Hij was niet specifiek explosief in zijn bewegingen, ook omdat hij nog groeide. Dan ga je niet op tien spelen, want dat komt er niet uit."

De kwaliteiten die Milambo in de jeugd misschien nog miste, heeft hij in de tussentijd goed ontwikkelt, zo was te zien bij zijn doelpunt in de Champions League. "Milambo maakte niet veel goals. Hij kwam wel veel in de posities, maar was een beetje ongelukkig. Dat is ook iets wat hij moest leren. Hij kwam wel echt in de posities, want hij heeft een heel groot loopvermogen. Nu komt het scoren er extra bij."

Lees meer over
Antoni Milambo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties