Beelen: ''Vorig jaar speelden we ook vaak met drie achterop''

Thomas Beelen heeft na zijn contractverlenging uitgebreid gesproken met Feyenoord ONE. De centrale verdediger ging ook in gesprek met RTV Rijnmond tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. Beelen heeft het momenteel naar zijn zin bij de Rotterdamse club nadat hij vorig jaar de overstap maakte van PEC Zwolle naar De Kuip.

"Ik denk dat ik vooral moest leren om meer met mijn hoofd te spelen", vertelt Beelen over de grootste aanpassing die hij moest doen. "Ik speelde meer met mijn gevoel. Hier werd het een stuk tactischer dan ik gewend was. Daar moest ik wel aan wennen. Dat had de trainer ook wel tegen mij gezegd in die tijd, dat ik daar mee aan de slag moest. Het tactische gedeelte was voor mij wennen."

Beelen heeft zich uiteindelijk weten te ontwikkelen tot basisspeler. Gernot Trauner en David Hancko waren de twee verdedigers die Beelen daarin op sleeptouw namen. Ook Mats Wieffer was belangrijk voor de rechtspoot. "Ik denk dat Mats tactisch heel sterk was. Daar heb ik veel mee gesproken. Gernot en David die namen daar de leiding in en daar heb ik veel van geleerd."

Aankomend seizoen gaat Beelen niet direct uit van een basisplaats bij Feyenoord. "Ik moet gewoon mijn uiterste best blijven doen. Gernot komt ook weer terug. Dat is ook een goede speler. We hebben sowieso veel goede verdedigers ook met de nieuwe jongens erbij. Uiteindelijk moet ik net zo mijn best doen als vorig seizoen en dan hoop ik veel te spelen. Dat gaan we zien."

Nieuwe formatie voor Beelen

Met de komst van Brian Priske moet Beelen wel rekening houden met een andere formatie. "Ik sta wat meer één op één achterin. Het is iets anders qua druk zetten, dat we wat agressiever doorstappen. Dat verandert. Aan de bal speelden we onder Arne ook wel vaak met drie achterop. Dat blijft redelijk hetzelfde. Verdedigend wordt het wel anders. Het is denk ik wel iets dat mij past.''

Toch wil Beelen niet te zwaar de nadruk leggen op simpelweg een formatie van 3-4-3. "Je begint wel zo, maar vorig jaar speelden we ook vaak met drie achterop. Het is een formatie, maar je wisselt veel. Verdedigend zit denk ik het grote verschil in. Vorig jaar heb ik voor het eerst in een viermansverdediging gespeeld, dat vond ik ook fijn. Het past me allebei wel."

Buitenlandse interesse

Beelen heeft bewust voor Feyenoord gekozen. De centrale verdediger kon ook een transfer maken naar het buitenland. "Tuurlijk was er interesse nadat je een goed tweede jaar hebt gehad. Ik denk dat veel jongens dat hebben. Voor mij was het niet heel moeilijk om de keuze te maken om mijn contract te verlengen. Ik ben heel blij bij Feyenoord en er komen mooie dingen aan."

Lees meer over
Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties