''Bij Priske heb ik nog niet echt meegemaakt dat het team zo blij was''

''Bij Priske heb ik nog niet echt meegemaakt dat het team zo blij was''

Antoni Milambo heeft zich weer gemeld bij Jong Oranje. De talentvolle middenvelder komt dit keer binnen als vaste basisspeler van Feyenoord en doelpuntenmaker in de Champions League. De 19-jarige middenvelder zit in een stijgende lijn en wil deze de komende maanden doorzetten. Milambo debuteerde al vroeg in het eerste elftal van Feyenoord, maar heeft daarna lang moeten wachten op meer speelminuten. De geboren Rotterdammer heeft nooit gewanhoopt of er wel een kans zou komen.

"Met dank aan mijn familie vooral, die steunen me veel," vertelt Milambo in gesprek met Voetbal International. "De extra trainingen helpen enorm en mijn dank gaat vooral uit naar Feyenoord. Ze geven me het vertrouwen, dat speelt een grote rol. Mijn familie helpt me vooral door veel advies te geven, zeggen wat het beste voor mij is. Ze helpen me met alles eigenlijk. Momenteel gaat het best snel en daar heeft mijn familie een grote impact op gehad."

Milambo merkt niet dat zijn leven compleet is veranderd nu hij het vertrouwen krijgt van Feyenoord en trainer Brian Priske. "Ik vind van niet, behalve dat ik nu veel meer speel en minuten maak. Voor de rest is het niet dat ik anders ga denken of doen. Je merkt wel dat je vaker wordt aangesproken in de stad, dat vind ik vooral leuk. Ze waarderen je. Ook jongeren die naar je opkijken. Dat is heel leuk om mee te maken. Het is gek om nu die jongen te zijn waar mensen naar opkijken, terwijl ik dat zelf ook had."

Priske heeft vanaf dag één het in Milambo zien zitten. "Bij Arne speelde ik niet heel veel. Nu speel ik meer en voer ik ook meer gesprekken met de trainer. Dat geeft mij vertrouwen." Het is voor mij belangrijk om minuten te maken. Natuurlijk is het niet leuk als je gelijk speelt. We doen ons best om beter te worden als team. Wedstrijden winnen, daar zijn we keihard mee bezig. We hebben er nu twee op rij gewonnen en dat voelt goed. Het geeft vertrouwen en ik hoop dat we dit kunnen vasthouden."

Zelfvertrouwen in de groep neemt toe

De uitoverwinning in Spanje was voor Milambo een mooi moment. De middenvelder wist te scoren en merkt ook dat het iets heeft gedaan met de groep. "Fantastisch. Het was echt een mooi moment voor mij. Het is lastig om mijn gevoel te omschrijven, maar ik was vooral heel blij. De sfeer in de kleedkamer was ook mooi. Bij Priske heb ik nog niet echt meegemaakt dat het team zo blij was. Mijn verbeterpunten? De ruimtes in het veld vooral herkennen. Weten wanneer je voor de goal moet komen en wanneer je in de bal moet komen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties