"Dat zijn kleine dingen waar je aan vast moet houden"

Het krachtsverschil tussen Feyenoord en Bayer Leverkusen was donderdagavond op meerdere vlakken zichtbaar. Er werden door meerdere spelers persoonlijke fouten gemaakt en dat heeft ook alles te maken met de kwaliteit van de spelers, want juist die slordigheden waren bij de uitploeg niet tot nauwelijks te ontdekken.

"Als je kijkt naar de kansen die Feyenoord krijgt, met een mooie aanval en de bal die voor de voeten van Paixão valt, dan moeten die erin", vertelt Martijn Krabbendam in gesprek met Voetbal International. "Dat is een groot verschil op dit niveau. Je wordt afgestraft en het had nog een stuk erger kunnen worden. We hebben Bayern München gezien met 9-2 tegen Zagreb. Ik denk wel dat Priske met het klamme zweet in zijn hand zat en de gedachte 'als dit maar geen totale vernedering wordt'. Dat werd het uiteindelijk niet."

In de tweede helft was het spelbeeld duidelijk anders en liet Bayer Leverkusen Feyenoord meer in het spel komen. "Leverkusen hield natuurlijk zijn voet van het gaspedaal. Bij Feyenoord bleven ze er wel voor gaan en daar kan je als trainer wel wat mee. Je kan het ook laten lopen als ploeg en denken dat het allemaal niks is. Ze gaven na rust nog wel gas en probeerden er een wedstrijd van te maken. Dat zijn kleine dingen waar je je aan vast moet houden, want kwalitatief was het natuurlijk een wereld van verschil."

Dat Ramiz Zerrouki in de kleedkamer achter moest blijven zegt veel over zijn wedstrijd tegen Leverkusen. Met In-Beom Hwang heeft hij een serieuze concurrent op het middenveld erbij. "Dat is een speler die ook niet alles goed deed, maar hij wil wel de bal hebben en probeert dingen te creëren. Met de power van Timber op het middenveld, zit er misschien wel iets in. Daar moet Feyenoord het nu van hebben. Priske zei natuurlijk dat er ook wel een aantal goede dingen te zien waren, en dat was wel het geval. Dat maakt het ook zo dubbel."

Krabbendam ziet dat er ook aanknopingspunten zijn voor Priske en zijn elftal maar de tijd om dingen aan te passen dringt. "Voor rust word je helemaal weggespeeld, maar toch heb je twee afgekeurde doelpunten en zat er een beetje spirit. Dan ga je zoeken naar dat soort dingen, alleen moet het ook wel heel snel resulteren in een resultaat, maar ook een goede uitvoering. Je moet beginnen zondag tegen NAC Breda en de druk zit er vol op."

Lees meer over
In-Beom Hwang
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties