Feyenoord nog niet op de rit: "Het is nog steeds los zand"

Feyenoord nog niet op de rit: "Het is nog steeds los zand"

Feyenoord kan terugkijken op een goede week. Zeker met de huidige vorm van de Rotterdammers zouden Girona-uit en FC Twente-thuis twee lastige wedstrijden worden, maar beide duels leverden wel drie punten op. Toch betekent dat nog lang niet dat Feyenoord het weer op de rit heeft, zo was de gedeelde conclusie in Studio Voetbal.

Om te beginnen kreeg Pierre van Hooijdonk de vraag of Brian Priske het inmiddels beter voor elkaar heeft bij Feyenoord? "Qua resultaten in ieder geval wel. Dat was in de eerste wedstrijden van het seizoen wel anders. Maar het gaat nog steeds vrij moeizaam. Ook tegen Girona en FC Twente." Aan de hand van wedstrijdbeelden liet de oud-Feyenoorder zien dat spelers elkaar nog steeds niet kunnen vinden en niet weten waar ze moeten bewegen. Hij mist nog altijd automatismes in het elftal van Priske.

Antoni Milambo

Als voorbeeld haalde Van Hooijdonk Milambo aan. "Het is een goede speler, maar hij speelt op tien eigenlijk nog gewoon zijn eigen wedstrijdje", merkte hij op. "Hij is nog niet zoveel bezig met de spelers om hem heen. Wat is het beste voor mijn rechtsbuiten of mijn spits? Hoe kan ik ze het best ondersteunen? Wanneer moet ik in de bal komen en wanneer moet ik wegblijven? Dat heeft hij nog niet. Dat is ook een van de oorzaken waardoor het allemaal wat moeilijker draait en oogt."

Los zand

Arno Vermeulen is ondanks twee goede resultaten nog altijd niet erg te spreken over het huidige Feyenoord. "In Spanje was het een gekke wedstrijd die alle kanten uitvloog en die ze ook konden verliezen. En nu waren ze de eerste helft minder dan Twente. In Nederland is er maar één club die voetbalt en de rest is aan het spartelen. Er is er niet één die echt aanspraak kan maken op een plek in de schaduw van PSV. Ook Feyenoord niet. Het is nog steeds los zand."

Wat volgde was een zoveelste discussie over de 3-4-3-formatie waarin Priske het seizoen begon. Guus Hiddink kon daar weinig mee. "Voor mij gaat het er veel meer om: wat doe je als balverlies hebt, hoe schakel je om naar achteren? En andersom. Dat is belangrijker dan 3-4-3 of 4-3-3. En het gaat ook om de kwaliteit van je spelers. De positie achterop het middenveld vind ik altijd belangrijk. Daar moet een grote dirigent staan die de rest goed kan voeden. Die was er vorig jaar, maar zie ik nu niet bij Feyenoord."

In-Beom Hwang

Met In-Beom Hwang haalde Feyenoord geen zes in huis, maar wel een speler die het elftal bij de hand neemt. "Ik kende hem niet, maar ik vind het positief dat hij zich als een leider opwerpt", aldus Hiddink, die begin deze eeuw bondscoach was van Hwangs thuisland Zuid-Korea. "Normaal zijn Koreanen heel bescheiden. Ze willen graag aanwezig zijn op het veld, maar niet in een leidinggevende rol. Maar Hwang zag ik een paar keer wijzen: 'neem eens een andere positie in' of wat dan ook. En de goal die hij maakte was ook heel knap."

Ayase Ueda

De laatste speler die kort werd besproken, was Ayase Ueda. Ook hij scoorde eindelijk weer, maar kon verder op weinig lof rekenen van Ibrahim Afellay. "Tegen NEC deed hij het de eerste helft vrij behoorlijk, maar dat wil niet zeggen dat hij gelijk de eerste spits van Feyenoord is. Tegen Girona en Twente zagen we dat het voetballend niet overhield. Dit is voor hem het moment om het te laten zien, maar op basis van wat hij heeft laten zien is hij zijn prijskaartje totaal nog niet waard."

Lees meer over
Antoni Milambo Ayase Ueda In-Beom Hwang
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties