Feyenoord ontkent toezeggingen aan Super League

Feyenoord ontkent toezeggingen aan Super League

De UEFA en FIFA komen mogelijk in grote problemen nadat het Europese Hof van Justitie topclubs gelijk heeft gegeven. De UEFA kan het oprichten van nieuwe clubcompetities niet langer zomaar verbieden, en daardoor is er weer vrij baan voor de zogeheten Super League.

Naast het feit dat de UEFA en de FIFA niet langer nieuwe competities kunnen verbieden, mogen voetbalclubs die deelnemen aan nieuwe voetbalcompetities ook niet worden gestraft. De UEFA dreigde twee jaar geleden zware straffen op te leggen aan clubs en spelers die zouden deelnemen aan de Europese Super League. Het hof in Luxemburg stelde de UEFA hierbij in het ongelijk.

Bernd Reichart, CEO van de promotor van de Super League, ziet de uitspraak als een overwinning voor het voetbal. ''We hebben het recht verworven om te concurreren. Het monopolie van de UEFA is geëindigd. Voetbal is vrij. Nu zullen clubs niet langer te maken krijgen met bedreigingen en sancties. Ze zijn vrij om over hun eigen toekomst te beslissen. We gaan alle Super League-wedstrijden gratis uitzenden.''

Feyenoord
In een gesprek met de NOS heeft Feyenoord als eerste Nederlandse club gereageerd op de ontwikkelingen in de voetbalwereld. "Het Europese Hof is niet over één nacht ijs gegaan en heeft ruim de tijd genomen om tot deze uitspraak te komen. Uiteraard zal deze gerespecteerd moeten worden. De directe gevolgen zijn nog niet duidelijk. Voordat zo'n extra competitie er komt, als die er al komt, zal er nog flink wat water door de Maas moeten stromen. Nederlandse clubs zijn in deze ook niet in de lead, maar uiteraard blijven we de ontwikkelingen wel nauwgezet volgen'', aldus een woordvoerder van de club.

Geen toezeggingen (update)
Direct na het nieuws van vanmorgen werd Feyenoord genoemd als een van de clubs die willen deelnemen aan de Super League. De Rotterdammers hebben hierop gereageerd in gesprek met RTV Rijnmond. "Feyenoord benadrukt geen toezeggingen te hebben gedaan en heeft ook nog nooit met de mensen achter de eventuele Super League gesproken, zoals in sommige buitenlandse publicaties wordt gesuggereerd. Met wat de club tot nu toe weet, heeft het twijfels of dit initiatief voor de meeste clubs en voor de nationale competities een goed idee is. Via de ECA zal de club blijven meedenken over de toekomst, verbeteringen binnen het Europese voetbal en het versterken van de positie van het Nederlandse voetbal.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties