Feyenoord wint oefenwedstrijd van SL Benfica

Feyenoord is erin geslaagd om SL Benfica te verslaan. Tijdens de openingswedstrijd ging het vooraf vooral over de tijdelijke terugkeer van Orkun Kökcü in De Kuip. Vervolgens boekte de ploeg van trainer Arne Slot een knappe overwinning in aanloop naar de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd van volgende week vrijdag tegen PSV.

Trainer Arne Slot had tegen SL Benfica weer de beschikking over Santiago Gimenez, en dat had gevolgen voor de opstelling. Calvin Stengs begon als nummer tien, Igor Paixão als linksbuiten, en voor Alireza Jahanbakhsh was een basisplaats weggelegd. Met de huidige opstelling was er geen plek voor Quinten Timber, en dat moet een vervelend signaal zijn richting de middenvelder en in aanloop naar de Johan Cruijff Schaal wedstrijd tegen PSV.

De keuzes van Slot pakten al vrij snel goed uit. Het doorjagen van Paixão werd beloond met een balverovering, al mag het ook worden gezien als een slippertje van oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes. Vervolgens strafte Paixão het heerlijk af door de bal via de onderkant van de lat binnen te schieten. Niet veel later had Lutsharel Geertruida een goede verdedigende actie in huis en vond hij de vrijstaande Quilindschy Hartman, die Giménez uitstekend wist te bedienen. De spits twijfelde niet oog in oog met de doelman en stifte de 2-0 binnen.

Feyenoord ging met een 2-0 voorsprong de rust in en speelde een uitstekende eerste helft. Wel waren er nog genoeg verbeterpunten zichtbaar, maar de ploeg werd amper echt getest door een slordig SL Benfica. De thuisploeg leek een aantal keer gevaarlijk te worden, maar de Portugezen maakten verkeerde keuzes en benutten de geboden vrije ruimtes niet. De Rotterdammers waren in de aanval echter wel vrij effectief. De twee mogelijkheden werden allebei omgezet in doelpunten.

Na rust had Feyenoord met de ingevallen Thomas Beelen en Yankuba Minteh nog altijd de overhand in De Kuip. Er werden enkele goede mogelijkheden gecreëerd. Alleen twee schoten van Jahanbakhsh en een inzet van Stengs werden niet in een doelpunt omgezet. Orkun Kökcü kreeg van trainer Roger Schmidt iets meer dan een uur speeltijd. De middenvelder ging onder luid applaus van de Feyenoord-supporters naar de kant. Vervolgens moest Justin Bijlow nog een keer ingrijpen om een tegentreffer te voorkomen.

In de slotfase was de wedstrijd vanwege de vele wissels aan beide kanten van een stuk minder niveau. Het tempo ging omlaag en er werden amper kansen meer gecreëerd. Petar Musa wist namens de bezoekers nog wel de aansluitingstreffer te maken. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor Feyenoord.