"Het gevaar is dat ze dan de teamgedachte wat laten varen"

"Het gevaar is dat ze dan de teamgedachte wat laten varen"

Na vier competitiewedstrijd valt er nog genoeg aan te merken op het huidige Feyenoord. Tegen FC Groningen liep de ploeg van Brian Priske al voor de derde keer puntverlies op. Pierre van Hooijdonk liet in Studio Voetbal dan ook merken niet erg positief te zijn over hoe zijn oude club ervoor staat.

Het 2-2 gelijkspel van zaterdag was volgens de oud-spits erg onnodig. "De wedstrijd tegen Groningen was niet groots, maar Feyenoord speelde eigenlijk een gewonnen wedstrijd. Alleen Vaessen moest reddingen maken; Wellenreuther had één geweldige redding en verder was er niets aan de hand."

Het viel Van Hooijdonk op dat bij de 0-1 voorsprong al veel gewisseld werd. "Dan kom je erin als wisselspeler en valt al vrij snel de 0-2. Dan denk je: nu kan ik me laten zien, nu ga ik me bewijzen. Het gevaar met wissels is dan dat ze de teamgedachte wat laten varen. Dan geef je het alsnog kinderlijk eenvoudig weg."

Dat viel onder meer op bij de 1-2, waar Gijs Smal de bal te makkelijk verspeelde en er vervolgens niet massaal werd meeverdedigd. "Quinten Timber had het na de wedstrijd over 'urgentie' en die urgentie zag ik hier niet. Het echte koste wat kost terug sprinten, omdat er een alarmbelletje afgaat. Dat zag je niet."

Timber terechte aanvoerder
Tot slot ging het nog kort over de keuze van Priske om Timber tot aanvoerder te benoemen. Een terechte keuze, zo oordeelde Ibrahim Afellay. "Absoluut, hij is - samen met Hancko - met afstand de beste speler van Feyenoord. Afgelopen zaterdag was hij ook weer degene die Feyenoord bij de hand nam. Ook zonder band nam hij al enorm veel verantwoordelijkheid, dus voor mij is het wel een logische keuze."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties