"Het kan wel eens tegenzitten, maar je ziet toch zijn kwaliteiten"

"Het kan wel eens tegenzitten, maar je ziet toch zijn kwaliteiten"

Van de veelbesproken vormcrisis van Santiago Gimenez in de tweede helft van het vorige seizoen, is tot nu toe weinig meer te merken. De Mexicaan staat na drie officiële wedstrijden alweer op vier treffers. Ook tegen PEC Zwolle maakte hij er twee, wat voor Kees Kist de reden was om hem op te nemen in het Elftal van de Week dat hij namens De Telegraaf samenstelde.

"Die ene goal was een cadeautje", doelde Kist op de 0-4, "maar die bal komt niet voor niets precies weer bij hem in zijn voeten. Het kan wel eens een weekje wat tegenzitten, maar op een gegeven moment zie je toch zijn kwaliteiten. Dan heb je echt je handen vol als verdediger. Hij blijft maar gaan en is heel sterk, werkt zoveel met zijn lichaam. Hij sleurt, hangt en blokt je. Je kan hem geen seconde uit het oog verliezen. Hij is gewoon écht een hele goeie."

Calvin Stengs

Ook voor de veelbesproken Calvin Stengs had hij lovende woorden over. "Dat is mooi, hè? Die jongen kan dus héél veel. Hoe hij die bal ook binnenschoot, alsof hij hem streelt. Met zoveel gevoel geeft hij die bal richting mee. Hij heeft een superlinkerpoot. Als je hem gewoon lekker zo laat voetballen, dan heb je er heel veel aan. Feyenoord moet blij zijn dat ze hem nog hebben."

Tot slot stonden ook de door Feyenoord verhuurde Mimeirhel Benita (Heracles Almelo) en Ilias Sebaoui (sc Heerenveen) in het Elftal van de Week.

Elftal van de Week
Lars Unnerstall (FC Twente); Mimeirhel Benita (Heracles Almelo), Jan Van den Bergh (NAC Breda), Seiya Maikuma (AZ); Alen Halilovic (Fortuna Sittard), Sven Mijnans (AZ), Joey Veerman (PSV), Guus Til (PSV); Calvin Stengs, Santiago Gimenez, Ilias Sebaoui (sc Heerenveen)

Lees meer over
Calvin Stengs Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties