''Ik zou zeggen dat hij voor Feyenoord een interessante speler is''

''Ik zou zeggen dat hij voor Feyenoord een interessante speler is''

Sem Steijn maakt een goede periode door bij FC Twente. De aanvallende middenvelder van de Tukkers maakte tegen Feyenoord zijn zevende doelpunt in de Eredivisie. De 22-jarige Steijn had daarvoor acht wedstrijden nodig om dit aantal te bereiken. In de NOS Voetbalpodcast wordt er gediscussieerd wat de beste vervolgstap in zijn carrière zou zijn.

"Ik zou zeggen dat hij voor Feyenoord een interessante speler is, maar ik denk dat hij daar te duur voor is geworden," vertelt Arman Avsaroglu. De journalist verwacht dat Steijn niet meer te behouden is voor FC Twente en bezig is aan zijn laatste seizoen in de Grolsch Veste. "Hij wordt topscorer van de Eredivisie als hij zo doorgaat. Steijn begint Twente te ontgroeien, dat is een ding dat zeker is."

Jeroen Grueter zou het geen gekke gedachte vinden dat Steijn uiteindelijk de overstap gaat maken naar de top drie van de Eredivisie. "Hij kan op elke manier scoren. Hij heeft een neusje voor de rebound, kan koppen en heeft een goed schot van afstand. Hij kan een kans creëren en heeft echt het hele repertoire. Sommige spelers hebben meer tijd nodig om dit niveau te bereiken."

Feyenoord moet werk maken van Sem Steijn

Geen lijn in het spel van Feyenoord

Voorlopig moet het vizier van Feyenoord vooral gericht zijn op de ontwikkeling van de huidige spelers. De drie punten tegen FC Twente en Girona FC bieden nog geen houvast, zo verwacht Avsaroglu. "Ik was bij de wedstrijd zondag. Laatst werd er gezegd dat er in jaren niet zo'n armetierig Feyenoord te zien was. Ik zat ernaar te kijken en had eigenlijk hetzelfde gevoel."

"Ze winnen de wedstrijd, maar dat is niet op basis van goed voetbal. Ze trekken hem in de tweede helft over de streep op basis van het ouderwetse Feyenoord-voetbal. Veel knokken en strijden. De zuivere speeltijd was de tweede helft twintig minuten. Het was nog nooit zo laag en het lag voortdurend stil. Dat deden vooral de Feyenoord-spelers. Ze deden het ook weer slim, want ze hadden de voorsprong. Dan ga je die verdedigen."

"Ze winnen ook in Girona en dan kijk je naar hoe ze dat doen. Dan vraag ik me af: heb je nu iets om op verder te bouwen? Het is in principe net zo zwak als in de uitwedstrijd tegen NEC. Ze speelden toen een aardig half uur, maar daarna stortte het in. Nu winnen ze twee keer, maar het voetbal is echt niet om aan te zien. Dit is een elftal waar bijna geen lijn in zit."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties