Ivanusec stelt doel: "Goede wedstrijden en betere statistieken"

Ivanusec stelt doel: "Goede wedstrijden en betere statistieken"

Luka Ivanusec maakte vorig jaar pas aan het einde van de transferzomer zijn definitieve overstap naar Feyenoord. Zo was het zondag dus ook zijn eerste Open Dag. "Het is erg leuk om op deze manier contact te hebben met de fans", vertelde hij aan ESPN.

In dat gesprek ging de Kroaat ook in op zijn eerste week van deze voorbereiding. "Afgelopen maandag ben ik begonnen. De eerste trainingen waren nog licht en vooral om te testen. En zaterdag heb ik 45 minuten kunnen maken. Dat is mooi voor nu. Komende week ga ik weer voluit trainen."

De vroege uitschakeling van Kroatië op het EK was teleurstellend, maar betekende wel dat Ivanusec goed heeft kunnen uitrusten voor hij weer bij Feyenoord aansloot. "Ik heb 17, 18 dagen vakantie gehad. Dat was oké. In die tijd ben ik niet te veel uit het ritme geraakt, dus ik heb niet veel tijd nodig om weer aan te sluiten."

Kennismaking met Priske

Zo was het afgelopen week ook voor Ivanusec de eerste kennismaking met Brian Priske en zijn staf. "Ik keek ernaar uit om terug te keren om de nieuwe trainer en zijn staf te ontmoeten. Ik speelde mijn laatste wedstrijd voor Dinamo Zagreb tegen Sparta Praag, waar hij toen trainer was. Hij kende me dus al een beetje. We hebben even gepraat en ik heb een goede eerste indruk van hem gekregen, als trainer en als persoon."

Wat de trainingen betreft verandert er volgens de aanvaller niet al te veel door de komst van Priske. "Hij houdt ook van intensiteit, veel lopen, druk zetten en hard trainen. Dat is dus redelijk zelfde, alleen tactisch is het iets anders." Daarmee doelt Ivanusec natuurlijk vooral op de 3-4-3-formatie die Priske hanteert. "Daar moeten we aan wennen. We moeten doen wat de trainer van ons vraagt."

Wat Ivanusec dit seizoen van zichzelf verwacht? "Vorig seizoen had ik meer willen scoren en meer assists willen leveren", blikt hij terug op zijn eerste seizoen voor Feyenoord, waarin hij in 34 gespeelde wedstrijden goed was voor 3 goals en 6 assists. "Ik wil goede wedstrijden spelen en betere statistieken neerzetten."

Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties