''Je moet er een oplossing voor vinden, want het is een dure jongen''

Luka Ivanušec blijft de gemoederen bezighouden bij Feyenoord. De Rotterdammers hebben wekenlang onderhandeld met Dinamo Zagreb om de buitenspeler voor een miljoenenbedrag los te weken. Ivanušec werd gepresenteerd als een van de grootste aankopen van de laatste jaren, maar kon na een uitstekend begin amper zijn kwaliteiten meer laten zien in De Kuip. Inmiddels is zijn marktwaarde gekelderd en speelde de Kroaat dit seizoen slechts 127 minuten in het shirt van Feyenoord.

"De laatste keer dat hij inviel, deed hij het ook heel slecht", vertelt Michel van Egmond in de Dick Voormekaar Podcast. De 26-jarige Ivanušec viel voor het laatst acht minuten in tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen Girona FC. "Hij wilde een bal wegschieten, trapte over de bal heen en bijna lag die in het netje bij Feyenoord", vult Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam aan. "Het is een speler die momenteel niet overloopt van veel vertrouwen. Ze hebben er acht miljoen voor betaald. Vorig jaar deed hij bij Utrecht mee voor het eerst, daar had hij een geniaal steekpasje en dacht iedereen: dat is een goede speler voor erbij."

Ivanušec heeft na zijn enkelblessure amper meer wat laten zien bij Feyenoord. "Het is een international van Kroatië, dan zou hij toch wel wat moeten kunnen? Hij past misschien niet bij het voetbal dat Feyenoord wil spelen. Arne Slot stelde hem ook al niet op. Bij hem is het misschien ook wel de intensiteit en de energie die hij brengt, wat tegenwoordig heel belangrijk is. Dat was vooral het probleem waarom Slot hem niet opstelde. Hij moet als buitenspeler van Feyenoord ook mee terug, en dan moet je weer naar voren. Je kan trainen tot je een ons weegt, maar als het niet in je zit, wordt dat toch een probleem."

Supporters hopen dat Ivanušec de kans krijgt op tien, maar Krabbendam verwacht dat de Kroaat dit helemaal niet kan belopen. "Op tien kan hij helemaal niet spelen, want dan moet je meters overbruggen. Het is tot nu toe een miskoop en een dure ook. Ik hoop voor hem dat hij op de een of andere manier de weg omhoog vindt, maar dat zie ik niet zo snel gebeuren. Waar moet je hem nou zetten? Rechtsbuiten of linksbuiten? Je moet er een oplossing voor vinden, want het is een dure jongen. Technisch is het geen probleem, want in de kleine ruimte kan hij heel goed voetballen."

Om op de poll te stemmen, open het originele artikel hier.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen