Nieuwe marktwaarde-update Feyenoord: drie spelers dalen fors in waarde

Nieuwe marktwaarde-update Feyenoord: drie spelers dalen fors in waarde

De nieuwe marktwaardes bij Feyenoord zijn zojuist bekendgemaakt. Het databedrijf Transfermarkt.nl lanceert een aantal keer per jaar een update van de marktwaarde die spelers volgens verschillende data verdienen. Bij Feyenoord is Santiago Gimenez nog altijd het meeste waard, terwijl Quinten Timber met zeven miljoen euro steeg.

Nog meer positief nieuws is er voor In-Beom Hwang, Antoni Milambo, Gjivai Zechiël en Facundo González. Alle vier de spelers stegen net als Timber flink in waarde. De Zuid-Koreaan heeft nog maar een paar wedstrijden voor Feyenoord gespeeld, maar is nu al met anderhalf miljoen gestegen. De aanvoerder is, mede door zijn nieuwe rol in het elftal, zeven miljoen euro meer waard geworden. De marktwaarde van Milambo en Zechiël is (meer dan) verdubbeld.

Vermindering marktwaarde

Ook zijn er meerdere spelers door hun nieuwe rol of mindere spel flink in waarde gedeeld. Zo is Justin Bijlow met vierenhalf miljoen euro in waarde gedaald, maar daalde ook Ramiz Zerrouki met tweeënhalf miljoen euro door zijn matige spel. Luka Ivanusec zijn marktwaarde is met vier miljoen euro gezakt. De Kroatische international krijgt amper speelminuten om zich te bewijzen, wat gevolgen heeft voor zijn geschatte marktwaarde.

Ondanks dat de aankopen van Feyenoord amper renderen, is er ook positief nieuws te melden. De totale waarde van de selectie is gestegen naar 295,3 miljoen euro, terwijl deze de afgelopen maanden nog werd geschat op 286,6 miljoen euro. De selectiewaarde van PSV is eveneens gestegen, naar 338,35 miljoen euro, terwijl die van Ajax is gedaald naar 222,05 miljoen euro.

Speler Nieuwe marktwaarde Verschil
Read € 800.000
Nadje € 1,5 miljoen + € 800.000
Andreev € 2 miljoen
Hadj Moussa € 2 miljoen
Mitchell € 2,5 miljoen
Zechiël € 3,0 miljoen + €2,4 miljoen
Trauner € 3,5 miljoen
González € 4 miljoen + €2 miljoen
Nieuwkoop € 4 miljoen
Smal € 6 miljoen
Carranza € 6 miljoen
Bueno € 6 miljoen
Zerrouki € 6,5 miljoen - €2,5 miljoen
Wellenreuther € 7 miljoen
Lotomba € 8 miljoen
Ivanusec € 8 miljoen - €4 miljoen
Ueda € 8 miljoen
Bijlow € 8,5 miljoen - €4,5 miljoen
Hwang € 10 miljoen + € 1,5 miljoen
Milambo € 12 miljoen + € 6 miljoen
Beelen € 12 miljoen
Osman € 12 miljoen
Paixão € 14 miljoen
Stengs € 15 miljoen
Hartman € 23 miljoen
Timber € 35 miljoen + €7 miljoen
Hancko € 35 miljoen
Gimenez € 40 miljoen
Lees meer over
Justin Bijlow Ramiz Zerrouki Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties