Kasanwirjo in voorlopige selectie Jong Oranje

Kasanwirjo in voorlopige selectie Jong Oranje

Jong Oranje start in september aan een nieuwe EK-kwalificatiecyclus. Dit doet het team met 17 debutanten in de voorlopige selectie, met Michael Reiziger als nieuwe hoofdcoach en een vernieuwde technische staf (assistent-trainer Leeroy Echteld en keeperstrainer Khalid Benlahsen). Namens Feyenoord zijn Neraysho Kasanwirjo en Lennard Hartjes geselecteerd.

Het team van Reiziger gaat in een groep met Zweden, Georgië, Noord-Macedonië, Moldavië en Gibraltar kwalificatie proberen af te dwingen voor het EK 2025 in Slowakije. Jong Oranje begint de EK-kwalificatiecyclus met een thuiswedstrijd tegen Moldavië op vrijdag 8 september in het Mandenmakers stadion in Waalwijk om 18.30 uur.

Hartjes staat tot medio 2024 onder contract bij Feyenoord en komt dit seizoen op huurbasis uit voor Excelsior. De middenvelder speelde tijdens de eerste competitiewedstrijd de complete negentig minuten en maakte ook in de voorbereiding een goede indruk. Kasanwirjo kon afgelopen weekend niet rekenen op een plek bij de selectie van Arne Slot, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard gaf de trainer uitleg.

"Hij is absoluut goed genoeg om bij onze selectie te zitten'', vertelde Slot in gesprek met ESPN. ''Hij traint ook goed, maar je heb wel met aantallen te maken en het zou een beetje gek zijn om vijf verdedigers op de bank te zetten. Je weet nooit wat er de komende weken gaat gebeuren met spelers. Het kan heel goed zijn dat Kasanwirjo volgende week weer bij de selectie zit. Als de selectie zo blijft, dan is zijn perspectief wat minder. Dan is het aan hem hoe hij daar mee omgaat.''

Kasanwirjo in voorlopige selectie Jong Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties