Kritiek op standaardsituaties: ''Bijna geen enkele hoekschop kwam aan''

Kritiek op standaardsituaties: ''Bijna geen enkele hoekschop kwam aan''

Frustrerend, dat is hoe de nederlaag tegen PSV getypeerd kan worden. Een ogenschijnlijk overwicht met een aantal behoorlijke kansen werd niet omgezet in drie punten tegen de koploper. Uiteindelijk kwamen de Rotterdammers te kort, ondanks een slotoffensief. Na afloop van de ontmoeting had Emile Schelvis, op de radiozender van RTV Rijnmond, een geheel eigen kijk op de gebeurtenissen op het veld.

Hij zag dat Feyenoord in een paar minuten haar eigen glazen volledig ingooiden. "Een hele donkere fase voor Feyenoord. Kostbare fouten van Geertruida en van degene die Boscagli moest afstoppen. Waar het nog niet over gegaan is, is dat Luuk de Jong mogelijk buitenspel stond, toen hij die omhaal maakte. Daar kwam die hoekschop uit voort, die door Boscagli binnen werd gekopt. Maar los daarvan, bijna geen enkele hoekschop van Feyenoord kwam aan. Dat was zó slecht. Het zegt ook wel wat over de spanning misschien."

De nederlagen van deze week zullen volgens de journalist gevolgen hebben voor de keuzes die oefenmeester Arne Slot gaat maken de komende weken. "Het wordt een vervelende Kerst voor Feyenoord. Er zullen overwegingen door Slot gemaakt moeten worden. Geef je Milambo meer de kans in plaats van de dure aankoop Zerrouki? Wat doe je met Ivanusec?"

Iemand die in de tweede helft voor veel gevaar zorgde was Yankuba Minteh. De Gambiaanse rechtsbuiten gebruikt zijn snelheid om verdedigers tot wanhoop te drijven. Toch is Schelvis niet overtuigd en ziet hij meer een soort amateurspeler. "De bal klutst van zijn linker- naar rechterbeen. Hij heeft zelf ook geen idee wat hij doet. Er mag wel iets meer finesse in zijn spel. Maar dat zit er waarschijnlijk niet in, want anders had Newcastle United hem niet verhuurd."

De titelaspiraties kunnen voorlopig in de ijskast worden gezet door Feyenoord. De koude topper in De Kuip heeft voor een te grote achterstand gezorgd, toch moet de Stadionclub het hoofd koel houden, de tweede plek geeft ook recht op Champions League voetbal. "Wat in elk geval niet mag gebeuren, is dat de tweede plek uit het achterhoofd verdwijnt."

Schelvis gaat verder: "Dat heb je echt nodig. Feyenoord neemt net als PSV ook risico in haar transferbeleid. Ze hebben een aanbieding van Red Bull Leipzig op Geertruida laten lopen. Dat soort dingen gaan nu een rol spelen. Achteraf is het makkelijk praten, maar vanaf het moment van die transfer heeft Geertruida geen moment meer in z'n rol gezeten. Kijk naar dat Zidaantje. Hoe haalt hij het zich in z'n hoofd om zo'n actie daar te doen?"

De geboren Rotterdammer heeft tot slot een boodschap voor de Eindhovenaren. "De tweede plaats klinkt niet als een prijs, maar is wel heel belangrijk om te kunnen blijven investeren in de ploeg. Ik hoor dat veel supporters van PSV al feest vieren alsof het kampioenschap al binnen is. Nou, ik heb nog wel nieuws voor onze Eindhovense vrienden. Nog nooit is een ploeg in december kampioen geworden", aldus Schelvis.

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties