Ochtendjournaal: Trauner nam zijn ploeg na rust echt op sleeptouw

Ochtendjournaal: Trauner nam zijn ploeg na rust echt op sleeptouw

Feyenoord heeft de status van regerende landskampioen in de start van seizoen 2023/24 bepaald nog niet waargemaakt. Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Fortuna Sittard in De Kuip hield het ook aan de stadsderby met Sparta slechts één punt over. Het is dan ook zoeken naar lichtpuntjes in De Kuip.

Het Algemeen Dagblad vond er wel een paar. "Natuurlijk voelt het bijna als crisis als een regerend landskampioen na twee wedstrijden pas twee punten heeft verzameld. Maar het intense gevecht tussen de twee Rotterdamse club moet de geplaagde aanhang ook weer wat kleur op de wangen hebben gegeven. Feyenoord toonde aan waar het werkelijk toe in staat is, zeker ook met dank aan de invallers. Want Feyenoord met of zonder Gernot Trauner, dat verschil is voor iedereen wel waarneembaar. Thomas Beelen is een speler voor de toekomst, maar de Oostenrijker nam na de pauze zijn ploeg echt op sleeptouw."

Natuurlijk viel ook doelpuntenmaker Leo Sauer positief op. "De 17-jarige Slowaak liet eigenlijk maar bij één actie zien nog een jeugdspeler te zijn, toen hij zich bij een uitbraak van Feyenoord waagde aan een kansloze run richting een overmacht aan Spartanen. Maar zijn acties rond de zestien waren prima. En daarnaast kogelde hij zijn ploeg ook nog eens overtuigend naar 2-2, toen de bal via Ayase Ueda plotseling voor zijn voeten kwam. Met de Japanner, de tweede invaller, is meteen het volgende lichtpunt genoemd. Ueda liet zien een echte spits te zijn; iemand die goed is in de lucht en het positie kiezen bijna tot kunst heeft verheven."

Belangrijke redding Wellenreuther
In De Telegraaf gingen de complimenten vooral uit naar Timon Wellenreuther. De Duitser moest er na een nieuwe blessure bij eerste keuze Justin Bijlow direct weer staan, en deed dat voortreffelijk. "Wellenreuther onderscheidde zich met een belangrijke redding bij de stand van 2-1, toen hij vanaf de middenlijn Pelle Clement op zich af zag stormen. De invaller aan Sparta-kant kon de wedstrijd in het slot gooien, maar werd in een één-op-één-duel gestuit door Feyenoords keeper. Dankzij die redding kon Feyenoord in de laatste fase met 'powerplay' de thuisclub nog met de rug tegen de muur zetten."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties