Priske: "Ik heb Milambo gezegd dat het voor hem nu moet gebeuren"

Priske: "Ik heb Milambo gezegd dat het voor hem nu moet gebeuren"

Antoni Milambo besliste zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge in het voordeel van Feyenoord. Daarmee stemde hij trainer Brian Priske tevreden, te meer omdat de Deen hoge verwachtingen heeft van de 19-jarige middenvelder. Als het aan hem ligt, wordt dit het seizoen van de definitieve doorbraak van Milambo.

Na afloop van het oefenduel met Cercle Brugge sprak Priske met De Telegraaf over Milambo. "Ik heb hem bij mijn komst naar Feyenoord gezegd dat het voor hem nu moet gebeuren", vertelde de trainer. "Ook om een beetje de druk op te voeren. Ik zie namelijk zijn potentieel, dus dat wil ik eruit laten komen. Ik wil dat hij sterker en intenser wordt in zijn duels."

Overigens legt Priske de lat voor het hele team hoog. Zo benadrukte hij na de wedstrijd nog eens dat hij meer passes vooruit wil zien. "Genk vorige week en nu Cercle Brugge waren twee agressieve teams in hun pressing. Dan kun je óf snel lange ballen geven, óf snel vooruit tussen de linies spelen. Ik wil dat laatste zien. Die patronen zijn al zichtbaar en dat maakt me blij, maar ik wil het nog veel vaker zien."

Vergelijkingen met Slot

Intussen is de aanwezige media bij het oefenduel bezig de speelwijze van Priske tegenover die van voorganger Arne Slot te leggen. Zelf is de Deen daar een stuk minder mee bezig. Op de opmerking dat hij grote schoenen te vullen heeft, antwoordde de Deen gevat: "Wat is zijn schoenmaat dan?"

Over de vergelijking zelf: "Ik denk daar helemaal niet aan, maar ik heb wel het grootste respect voor wat hij heeft bereikt en voor het werk dat hij hier heeft geleverd. Ik bedank hem daarvoor, want op sommige vlakken maakt dat mijn werk wat makkelijker. Het fundament is namelijk sterk. Druk zal er altijd zijn, want Feyenoord is een grote club. Maar ik doe het op mijn manier en met mijn filosofie."

Lees meer over
Gjivai Zechiël Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties